Kecskeméti sikerek a Messzi István Emlékversenyen

Vissza a címlapra
Kecskeméti sikerek a Messzi István Emlékversenyen

Az Árpádvárosi Sportcsarnok adott otthont a 2018. évi Messzi István Emlékversenynek, melynek megnyitóján Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemélt alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket és a sportág iránt érdeklődőket.

A Kecskeméti TE versenyzői kiválóan teljesítettek versenyen az ifjúsági mezőnyben 53kg-os között Árva Cintia (vezető fotónkon) első helyen végzett 151kg-os (66;85) eredménnyel, és ezüstérmes lett Klajó Kinga. Árva Cintia az arany érem mellé begyűjtötte a korcsoport „Legjobbja" címet is. Junior korcsoportban Kiss-Tóth Virág az 53kg-os mezőnyben a dobogó második fokára állhatott 84 Kg-os (36;48) teljesítménnyel.

Felnőtt női mezőnyben 63 kg-os súlycsoportban Dunai Johanna ezüstérmes lett 116kg-os (52;64) eredménnyel.

Jung Beáta most először lépett dobogóra a Kecskeméti TE színeiben és nagyon jól sikerült a bemutatkozása, öt sikeres fogást bemutatva 192kg-ig (87;105) jutott ami az aranyérmet jelentette 69kg-os súlycsoportban és felnőtt női mezőny legjobbja lett.

Nagy Noel junior korcsoportban 69kg-os súlycsoportban lett aranyérmes.

Férfi felnőttek között négy kecskeméti emelő állt dobogóra. 77kg-os súlycsoportban Megyeri Dávid 240 kg-os (110;130) érdemelte ki az aranyérmet. Kmegy Máté (lenti fotón) 85kg-os súlycsoportban srófolta feljebb egyéni legjobbját 319 kg-ra (143;176) és a súlycsoport legjobbja, Hajdú Dávid is ebben a súlycsoportban indult és lett bronzérmes egyéni csúcsot felállítva 215kg-val (95;120). Kmegy Máté hasonlóan Árva Cintiához és Jung Beátához a korcsoport legjobb eredményét érte el. Török Péter a Király kategóriában +105kg-ban vette fel a harcot az ellenfelekkel, és az olimpikon Nagy Péter mögött a második helyen végzett.

Remek és küzdelmes versenyen vagyunk túl - mondta Bálint Csaba vezetőedző - ami fontos állomása volt versenyzőink részére az elkövetkező világversenyek előtt. Jung Beáta és Kmegy Máté meghívást kapott a felnőtt magyar válogatottba, az augusztus végén megrendezésre kerülő Varsói Négyek nemzetközi versenyre. Válogatott versenyzőink sikeres szereplése mellett örömmel tölt el az is, hogy Takács Erika segítségével sikerült növelni a létszámunkat és az új versenyzők közül többen már részt vehettek az Emlékversenyen, ami kiemelt verseny a hazai versenynaptárban. Mind a versenyrendezés, mind az eredmények tekintetében elmondható, hogy jól sikerült a főpróba az U15 és U17 országos bajnokság előtt, melynek Kecskemét lesz a házigazdája augusztus 25-26-án.