Kecskeméti Sárkányosok közreműködésével gyűjtik a VB érmeket Szegeden

Vissza a címlapra
Kecskeméti Sárkányosok közreműködésével gyűjtik a VB érmeket Szegeden

Mint korábban megírtuk, a 11.IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságon Szegeden 12 kecskeméti versenyző is képviseli hazánkat. A Dunai Sárkányok Vácnál dr. Bertleff Mónika, a Körös Dragon SE-nél Szalontai Annamária, Kovácsné Szalontai Erzsébet, Lövei Zsolt, Szeverényi Ádám, és Matúz János, a Körös Dragon SE U18-nál Juhász Petra, Szamosi Blanka, és Kovács Balázs, az Aqua Sport Promotion-nál pedig Gubányi Gréta, Kovács Beáta, és Tóth József. Akiknek a közreműködésével már arany, ezüst és bronzérmeket is szereztek a magyarok.

Kedden négy magyar egység nyert érmet a Szegeden zajló sárkányhajó klubvilágbajnokság első versenynapján. A magyar szövetség tájékoztatása szerint aznap a 200 méteres táv futamaira került sor a Maty-éren. A világbajnokság első magyar aranyérmét a dunaújvárosi Dragon Steel SE csapata szerezte meg a junior A vegyes kategóriában. Ezt követően a Dunai Sárkányok Vác együttese a szenior A nyílt mezőnyben szintén első lett, a szenior B vegyes versenyszámban pedig a második helyen végzett. A Körös Dragon SE legénysége a junior A vegyes kategóriában bronzérmet nyert.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint akárcsak kedden, szerdán is 200 méteres futamokat rendeztek a Maty-éren, ahol a kedvezőtlen időjárás erősen próbára tette a résztvevőket. Aranyérmet nyert a Körös Dragon SE csapata a junior A open kishajóban, emellett bronz jutott a Körös Dragon fiataljainak junior A női kishajóban, valamint a Dragon Steel SE legénységének junior A open standard hajóban.

A Dunai Sárkányok Vác csapata második lett standard hajóban, a szenior A mixed kategóriában, és ugyancsak ezüstöt szerzett a Dragon Aqua csapat a szenior B open kategóriában.

Csütörtökön és pénteken az 500 méteres versenyek következnek.

(Fotók: Hirös Kecskemét Sárkányhajó facebook)

Galéria (11 kép)

Összes kép letöltése