Kecskeméti családapa a Mount Everesten

Vissza a címlapra
Kecskeméti családapa a Mount Everesten

A világ egyik legextrémebb helyére, a Mount Everest egyik alaptáborába indult tavaly novemberben egy 12 fős csapattal Kovács László kecskeméti építőmérnök, amatőr fotós, akinek képeivel olvasóink is gyakran találkozhattak a keolon. A 11 napos, olykor szinte életveszélyessé vált gyaloglásról Molnár Péter, a csoport egyik tagja számolt be a turizmusonline.hu-n. (A fotón Kovács László)

Kimerülten, de büszkén és addig nem tapasztalt élményekkel feltöltődve ültünk a gyalogtúra induló és egyben befejező állomását is jelentő kisváros, Lukla egyik szállásának éttermében. A levest kanalazva megkérdeztem túratársaimat: van-e az a pénz, amiért holnap visszaindulnátok erre az útra?

Kis gondolkodás után nemleges válaszok, majd milliós összegek kezdtek el repkedni, amire mosolyogva néztünk össze és megállapítottuk: életünk egyik legnagyobb élményén vagyunk túl, mégsem indulnánk vissza. Ugyanakkor tudtuk, hogy a Mount Everest alaptábor túra során átélt fizikai és lelki utazás élményeit utólag fogjuk igazán értékelni.

És így is lett: mióta hazajöttünk, hiányzik a hegy, a csapat, a nepáli emberek elképesztő kedvessége és a napi adrenalinbomba, amit gyalogtúránk 11 napja jelentett.

November 6-án indult 12 fős csapatunk Budapestről, hogy egy rövid dubaji éjszaka után megérkezzünk Katmanduba, ahonnan pár órás alvást követően, reggel 7-kor felszálljunk egy olyan tizenpárüléses repülőgépre, aminek csak a látványától is minden jóérzésű ember hátra arcot venne. A világ minden kontinensére repültem már, és nem szoktam félni, de itt komolyan aggódtam.

A képgalériában Kovács László fotóit láthatják, a cikk pedig ITT folytatódik!

Galéria (15 kép)

Összes kép letöltése