Kecskeméti aranyeső a Felnőtt Országos Bajnokságon

Vissza a címlapra
Kecskeméti aranyeső a Felnőtt Országos Bajnokságon

Szombathelyen rendezték a súlyemelő Felnőtt Országos Bajnokságot, ahol dobogóra léptek a Kecskeméti TE súlyemelői is.

Elsőként a hölgyek mutatkoztak be Árva Cintia ifjúsági olimpiai negyedik helyezett 53 kg-os súlycsoportban 149 kg-os (66;83) eredménnyel nem talált legyőzőre és szerezte meg első felnőtt bajnoki címét.

Kasza Adrienn a kecskemétiek masters világbajnoka 48 kg-os súlycsoportban az értékes negyedik helyen zárta a versenyt.

Jung Beáta idén igazolt Kecskemétre és a sikeres világbajnoki szereplés után egy héttel az országos bajnokságon is bizonyított, hiszen 69 kg-os súlycsoportban hat jó fogást bemutatva nyerte az aranyérmet és lett a verseny legjobb női versenyzője.
Férfi mezőnyben is voltak kecskeméti bajnok aspiránsok, akik a dobogón bizonyították tudásukat.

Ifjabb Nagy Noel 69kg-os súlycsoportban szakításban 115 kg-ot, lökésben 137 kg-ot teljesítve 252 kg-os eredménnyel lett súlycsoportja országos bajnoka.

Kecskemétiek ellepték a 85 kg-os súlycsoportot, négyen léptek dobogóra. Kmegy Máté az U23-as Európabajnokságról érkezett ahol egyéni csúcsot felállítva hatodik helyen végzett, folytatta remek szereplését. Szakításban 140kg-ot, lökésben 173 kg-ot teljesített és 313 kg-os eredménnyel szerezte meg negyedik felnőtt bajnoki címét. Megyeri Dávid nagy csatát vívott a bronzéremért amihez 257 kg-os egyéni csúcs kellett. Kecskemétiek örömére a 85 kg-os súlycsoport eredményhirdetésén két kecskeméti állhatott a dobogón. Nagy Dániel is túlszárnyalta legjobbját 248 kg-os eredménnyel, ami részére az ötödik helyezést jelentette. Hajdú Dávid 195 kg-os eredménnyel nyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

Vaspöri Gábor a 94 kg-os súlycsoportban évek óta nem talál legyőzőre, ez a sorozat folytatódott és szerezte meg a kecskeméti csapat ötödik aranyérmét. Ugyanebben a súlycsoportban Kocsis Bálint hasonlóan a többi kecskemétihez megjavította legjobb eredményét 190 kg-os (85;105) eredménnyel hetedik helyen zárta a versenyt.

A király kategóriában (+105 kg) Két kecskeméti harcolt az érmekért és Török Péter a kiegyensúlyozott versenyzésnek köszönhetően állhatott a dobogó harmadik fokára. A fiatal tehetség Szokolai László is megmutatta oroszlánkörmeit az első felnőtt bajnokságán a negyedik helyen végzett.

A kecskeméti csapat nyerte az országos bajnokság csapatversenyét - mondta Bálint Csaba vezetőedző - felülmúltuk a várakozásokat az öt arany és két bronz éremmel. Versenyzőink nemzetközi versenyekről érkeztek kicsit tartottam tőle, hogy fáradtak lesznek, de ez nem látszott a formájukon. Többen megjavították egyéni legjobb eredményüket, egyéni csúcsokat emeltek. Kijelenthetjük, hogy a legeredményesebb felnőtt országos bajnokságon vagyunk túl.

Jung Beáta a női mezőny legjobbja, Kmegy Máté a férfi verseny harmadik legjobb versenyzője lett Nagy Péter és Gyurkovics Ferenc után. Fiatalok is - Kocsis Bálint, Szokolai László, Hajdú Dávid - akikkel Takács Erika foglalkozik értékes helyezéseket szereztek. Következik a Csapatbajnokság országos döntője, ahová címvédőként érkezik a Kecskemét, de nagyon nagy csatára készülünk, hogy megvédjük bajnoki címünket.