Kecskeméti aranyérmek a TINI Országos Bajnokságon

Vissza a címlapra

Tégláson rendezték a TINI Országos Bajnokságot a 8-14 éves súlyemelők részére. Kecskeméti TE négy tehetséges fiatal versenyzőjét nevezte a bajnokságra.

A Fiú (10-12 éves) korosztály 40kg-os súlycsoportjában Borsos Áron Koppány képviselte a kecskeméti színeket. Koppány korcsoportjában nem a súly nagysága számított, hanem,hogy a versenyzők milyen technikai szinten mutatják be a szakítás és lökés gyakorlatokat. A kecskeméti versenyző a maximális 90 pontot megszerezve lett a 40 kg-os súlycsoport bajnoka, valamint a 10-12 éves korosztály legjobb versenyzője címért járó serleget is megnyerte.

Serdülő korcsoportban 61 kg-os súlycsoportban Borsos Borisz Boldizsár 100 kg-os (46;54) eredménnyel lett negyedik helyezett, Rácz Barna ugyanebben a súlycsoportban 65 kg-os (30;35) teljesítménnyel az értékes ötödik helyet szerezte meg. Bagoly Zsombor Gábor címvédőként érkezett és 97kg-os összetett eredménnyel lett újra aranyérmes.

- Nagyon örülök, hogy ilyen eredményesen szerepeltek a kecskeméti fiatalok - mondta Bálint Csaba vezetőedző. - Az eredmények mellett a szakosztályi létszám növekedését is fontosnak tartom, eddig minden korosztályban sikerült bajnoki aranyakat szerezni az utánpótláskorú versenyzőinknek. Kiemelném,hogy három kecskeméti versenyzőnk (Borisz, Zsombor és Barna) megjavította egyéni legjobb eredményét. Borsos Koppány pedig a súlyemelő verseny mellett a kiegészítő (atlétikai) versenyszámokban (helyből távolugrás, medicinlabda dobásban) is első lett, és ennek köszönhetően lett a korcsoportja legjobbja. Bízom benne, hogy a sikeres szereplés folytatódik a felnőttek esetében is november 21-22-én megrendezésre kerülő Országos Bajnokságon ahol népes csapattal képviseljük Kecskemétet.