Jótékonysági futással kedveskedtek Balázsnak a 13. születésnapján

Vissza a címlapra
Jótékonysági futással kedveskedtek Balázsnak a 13. születésnapján

Bardóczky Levente és Bardóczky Balázs (14, 13 évesek) érdekében, őket segítve szerveztek 2019. április 13-án, szombaton jótékonysági futást Kecskeméten. Az eseményen több százan vettek részt.

Mindkét fiú (Duchenne) izomsorvadásban szenved, és már elektromos kerekesszékbe kényszerültek folyamatosan romló állapotuk miatt. A futónapon befolyt összeggel a családot segítették a résztvevők. Balázs elektromos kerekesszékének biztonsági rögzítését, valamint az elektromos ágy beszerzését támogatták a futók. Akik az első kört a Vasútkerttől indulva a Rákóczi sétány végéig a két fiú elektromos kerekesszéke mögött sétálva tették meg, majd visszafelé a kerékpárúton a kiindulási pontig - mintegy 1.500 métert - már ténylegesen futva teljesítettek.

Több, mint ezer jóravaló segítő érkezett az eseményre: futók, sétálók, kicsik, nagyok, babakocsival gurulók, kerekesszékkel gördülők, akik lelkileg is hatalmas erőt adtak a fiúknak. Csak a helyszínen több, mint 1.130.450 forint gyűlt össze az urnákban, az átutalásokkal együtt pedig végül meghaladta az összeg a 2.230.000 forintot.

A futás után üdítő és a támogatók jóvoltából többféle energiapótlás várta a résztvevőket. Volt lufi hajtogatás, arcfestés, csillámtetkó, fajátékok, állatsimogató, és kosárfonás is: igazi születésnapi parti hangulatban. Balázsnak ugyanis ma volt a 13. születésnapja, és ebből az alkalomból szervezték meg barátaik, rokonaik a programot a Vasútparkban.

Galéria (119 kép)

Összes kép letöltése