Jótékonysági, adománygyűjtési sportnap – Összejött az új lélegeztetőgép ára!

Vissza a címlapra

Elérte az áhított célt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztálya 2018. szeptember 16-án, vasárnap a jótékonysági futóverseny szervezésével. Összejött az a 10 millió forint, amiből az új lélegeztetőgépet megvásárolhatja a kórház.

Mint korábban megírtuk, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezett jótékonysági, adománygyűjtési sportnap célja a gyermekosztály intenzív részlegének eszközfejlesztése, elsősorban egy új lélegeztetőgép vásárlása volt. Ezt a célt szolgálta a futóverseny is, amelyre végül 412-en regisztráltak. Az ő regisztrációjukból és további adományokból mintegy 900 ezer forint jött össze a futóverseny eredményhirdetéséig. És ekkor jött a meglepetés...

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója személyében, aki bejelentette, hogy a cég 4.100.000 forintos adománnyal 5 millióra egészíti ki az összeget.

Ám ekkor még mindig nem volt vége! Dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosigazgatója pedig azt jelentette be, hogy a kórház egy másik 5 millióval egészíti ki az összeget. Az így összejött 10 millió pedig már fedezni fogja az új lélegeztetőgép árát, ami a gyermekosztályra kerül.