Iskolai rögbitorna Kecskeméten

Vissza a címlapra
Iskolai rögbitorna Kecskeméten

A 2018-as év első kecskeméti iskolai rögbi tornáján két korosztályban 5 iskola, 9 csapata mérkőzött meg a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola tornacsarnokában. A lelátón helyet foglaló, szépszámú közönség ezúttal sem csalódhatott, hisz a kis rögbis palánták mindent beleadva, szikrázó csatákat játszottak. (Fotók: Vincze József)

Az 5-6. évfolyamosak között két csapat is veretlenül fejezte be a tornát, de míg a Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata 2 győzelem mellett egy döntetlent ért el, addig a Kertvárosi Általános Iskola növendékeinek 1 győzelemhez két döntetlen társult és így be kellett érniük a második hellyel.

Az idősebbek között is két csapat zárta veretlenül a tornát. A Mátyás Király Általános Iskola és a Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata is két győzelemmel és két döntetlennel végzett. Sőt a pontarányuk is megegyezett (9-5), így a tornán, 7-8 évfolyamban két első helyezettet hirdettek.

A torna során az edzők által megválasztották a két legjobb női és férfi játékost. A lányok között a Móriczos Vajda Nikoletta „megvédte" a címét - ugyanis az őszi tornán is ő lett a bajnok - valamint a Béke Általános Iskola tanulója, Gubacsi Boglárka is kiérdemelte az „MVP" címet.

A fiúknál, a fiatalabb korosztályban Ajtai Benjámin, a kertvárosi iskola tanulója, míg a „nagyoknál" Miklós Attila a Mátyás Király Általános Iskola tanulója érdemelte ki a torna legjobbja címet.

Aki jobban bele szeretne kóstolni ebbe a sportágba és érdeklik a kontaktelemek is, szerdán, azaz 2018. január 17-én kipróbálhatja magát az erre a célra rendezett bemutató edzésen, a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola tornacsarnokában.

A torna végeredménye:

5-6. évfolyam: 1. Móricz Zsigmond Általános Iskola, 2. Kertvárosi Általános Iskola, 3. Béke Általános Iskola I., 4. Béke Általános Iskola II.

7-8. évfolyam: 1. Mátyás Király Általános Iskola, és Móricz Zsigmond Általános Iskola I., 2. Arany János Általános Iskola, 3. Móricz Zsigmond Általános Iskola II., 4. Béke Általános Iskola

Galéria (37 kép)

Összes kép letöltése