Idén is megrendezik Kecskeméten a "Nagy Sportágválasztót"

Vissza a címlapra
Idén is megrendezik Kecskeméten a "Nagy Sportágválasztót"

A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége idén is megrendezi a Kecskeméti Nagy Sportágválasztót. A rendezvény keretein belül egész napos aktív programokat biztosítanak az érdeklődők számára. Összesen 35-40 sportág, illetve az ahhoz tartozó kecskeméti és Kecskemét környéki egyesületek fognak megjelenni: többek között jelen lesznek a kosárlabdázók, a rögbisek, a freestyle focisok és egy parkour csapat is.

Egyre nagyobb gondot okoz a gyermekek mozgásszegény életmódja, mely abban gyökerezik, hogy a fiatalok nem találnak számukra megfelelő, örömet okozó, érdeklődésüket felkeltő sportágakat. A Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat ezt felismerve jött létre. Célja - azon túl, hogy megszerettesse az aktív életmódot -, hogy segítse a fiatalokat a sportágválasztásban számos különféle mozgásforma kipróbálása révén.

A VIII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztót 2018. június 8-án (péntek) 9 és 15 óra között rendezik meg az Arany János Általános Iskola tornatermében és kültéri sportpályáján, ahová ingyenesen lehet kilátogatni. Pénteken 11 órakor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd 11:30-kor több száz gyermeket megmozgató Nagy Testnevelésórát tartanak. A rendezvény teljes ideje alatt előreláthatólag több mint 2.500 gyermek látogatja meg a sportágválasztót. A legjobban mozgósító, közreműködő iskolákat pedig közel 300.000 forint értékű sporteszköz támogatásban részesítik a szervezők.