Hetedszer köszöntötték focitornával Danyi Józsefet

Vissza a címlapra
Hetedszer köszöntötték focitornával Danyi Józsefet

Hetedik alkalommal rendezték meg június 15-én, szombaton a Danyi-MFSC Labdarúgó Kupát a Kecskeméti Főiskola homokbányai kollégiumának műfüves pályáján. A hat éve hagyományteremtő szándékkal útjára indított programon egykori focista hallgatói közül közel harmincan köszöntötték Danyi Józsefet, a felsőoktatási intézmény nyugdíjas rektorát. Az esemény szervezői a volt hallgatók közül ezúttal is Patyi Zoltán, Szalay Tibor, Szívós Zoltán és Matuszka Zoltán voltak.

Talán nem mindenki tudja Danyi Józsefről, hogy nemcsak tanított, majd sok éven át rektorként dolgozott a főiskolán, hanem az intézmény sportéletével - azon belül elsősorban a labdarúgással - is közeli volt a kapcsolata. Amikor 1969-ben az akkori Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolára került, kezdeményezte egy labdarúgó szakosztály létrehozását, amit a hallgatók is pozitívan fogadtak. A Műszaki Főiskola Sport Club együttese először 1970-ben indult el az akkor egy féléves bajnokságban. Egészen 2000-ig működött a szakosztály és a csapat az évek nagy részét a megyei második vonalban játszotta végig, sőt, egy alkalommal a megyei első osztályba is bejutott.

Danyi József érdeklődésünkre elmondta, hogy az idei tornával az összetartó közösség egyik tavaly elhunyt tagjára is emlékeztek.

- Maráz Gábor 1972-ben végzett a főiskolán. Nemcsak labdarúgóként, hanem egykori hallgatómként is mindig jó szívvel gondolok vissza rá. Az utóbbi két-három esztendőben sajnos már betegeskedett, a 2018-as focitornára nem is tudott eljönni, és utána nem sokkal eltávozott a MFSC focistái közül. A mai tornával az ő emléke előtt is tisztelgünk - mondta Danyi József.

A focitorna „hivatalos" részét az ünnepélyes eredményhirdetés zárta. A győztes csapat vándorkupát vehetett át Danyi Józseftől.

Galéria (26 kép)

Összes kép letöltése