Hegedűs Martinnal és Vágó Leventével erősít a Kecskemét TE

Vissza a címlapra
Hegedűs Martinnal és Vágó Leventével erősít a Kecskemét TE

Újabb játékosokkal állapodtunk meg a kiszemeltek közül: Vágó Levente (felső képen) a tavaly még NBII-es Mosonmagyaróvártól igazolt át, Hegedűs Martin (alsó fotón) pedig a Szeged-Grosicstól érkezik hozzánk.

Vágó Levente Szegeden, a Tisza Volánban kezdte labdarúgó karrierjét, majd Algyőn és Röszkén is kipróbálta magát, már a 2008/2009-es szezonban bemutatkozhatott az NBIII-ban. 2012-ben az NBII-es Veszprémhez igazolt, ahonnan már szezon közben elvitte a ZTE. A 2013/2014-es idény közepén került Szigetszentmiklósra, ahol további két és fél esztendőt húzott le a másodosztályban. 2016-ban hazatért a Szegedre, az NBII-ben újonc SZEOL-t erősítette, majd a kiesés után az utóbbi két esztendőt Mosonmagyaróváron töltötte a védelem közepén, illetve védekező középpályásként is otthonosan futballozó játékos.

A gazdag NBII-es múlttal rendelkező, 26 esztendős játékos komoly célokkal igazolt a KTE-hez:

„18 éves korom óta a másodosztályban futballozom, a kecskeméti váltás nekem úgymond hazatérés is egyben, hiszen így közelebb tudtam kerülni szülővárosomhoz, Szegedhez. Fontos szempont volt számomra Zoran Kuntics személye, akivel korábban már dolgozhattam együtt, ezért is merülhetett fel az, hogy Kecskemétre igazoljak. Néhány nap után is látszik, hogy a körülmények szenzációsak, minden adott ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, minél előrébb végezve a tabellán. Jól sikerültek eddig az erősítések, számomra az is külön pozitívum, hogy több korábbi játékostársam is a keret tagja" - mondta Vágó Levente.

Vágó Levente statisztikái:

NBII: 151 meccs/3 gól

NBIII: 40 meccs/2 gól


A 22 esztendős Hegedűs Martin Salgótarjánban ismerkedett meg a futball alapjaival, majd egészen fiatalon, már 2009-ben a Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia növendéke lett. Az utánpótlást végigjárva jutott el a felnőtt csapatig, a 2014/2015-ös szezonban mutatkozott be az NBII-ben, 12 meccsen 2 gólt szerzett az idény során. Fiatal kora ellenére továbbra is megkapta az esélyt a másodosztályban, majd az NBIII-ba is követte csapatát a kiesés után. A bajnoki címhez 15 meccsen 3 gólt tett hozzá.

Hegedűs Martin motiváltan áll a kecskeméti kihívások elé:

„Elég régóta Gyulán futballoztam már, az akadémiát követően négy esztendőt töltöttem a felnőtt csapatnál. Ebben az időszakban időnként több, időnként kevesebb esélyt kaptam a bizonyításra, most úgy éreztem, hogy kell egy váltás a karrieremben. Már most úgy látom, hogy jó döntést hoztam, tetszenek a kecskeméti körülmények, nem mellesleg egy nagy múltú klubhoz igazolhattam, ami külön motiváció számomra. Az lenne persze a legjobb, ha innen még felfelé is tudnánk lépni."

Hegedűs Martin statisztikái:

NBII: 31 meccs/4 gól

NBIII: 15 meccs/3 gól