Hazatértek Jeruzsálem kecskeméti hősei

Vissza a címlapra
Hazatértek Jeruzsálem kecskeméti hősei

Négy arannyal zárta Kecskemét a Nemzetközi Gyermek Világjátékokat Jeruzsálemben. A kecskeméti sportdelegáció pénteken délelőtt érkezett meg Ferihegyre.

A lány atléták kezdték a parádés sorozatot: súlylökésben és magasugrásban Harkai Anna, valamint Barna Patrícia álltak a dobogó legfelső fokára.

Majd csütörtök délelőtt a labdarúgók (Győrfi Enzó, Gazdag Vajk, Hatvani Dániel, Bodor Zoltán, Cseh Balázs, Szujó Attila, és Csúri Dájmond) a hazai, Jeruzsálem csapatát múlták felül 1-0-ra a döntőben,

Végül pedig a röplabdás fiúk (Szabó Kornél, Bogdán Bence, Lakatos Leonárd, Mócza Máté, Kasnyik Bence, Kapás Benjámin, Zsámboki Szabolcs) győzedelmeskedtek, ugyancsak Jeruzsálem csapata ellen és szerezték meg az aranyérmet.

Itt emlékeztetnénk olvasóinkat arra, hogy két év múlva, 2020-ban, Kecskemét rendezheti meg a Nemzetközi Gyermek Világjátékot (ICG). A város pályázatánál kiemelten értékelte az International Childrens Game elnöksége a tavaly decemberi döntésnél, hogy minden sportlétesítmény 1 kilométer sugarú körzetben található. Továbbá nagyra értékelték azt is, hogy Kecskemét nemzetközi kapcsolatai a Nemzetközi Gyermek Világjátékokkal az utóbbi évtizedben rendkívül erősödtek, és - mint történt most Jeruzsálemben is - nemzetközi mércével mérve is jelentősek a kecskeméti sportsikerek a világjátékon.