Gyermek-, Serdülő-, Ifjúsági-, Junior-, Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság

Vissza a címlapra
Gyermek-, Serdülő-, Ifjúsági-, Junior-, Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság

A korábbi évekhez hasonlóan ismét Kecskeméten rendezték meg az uszonyos- és búvárúszó rövidpályás országos bajnokságot. A BÁCSVÍZ KVSC versenyzői kimagasló eredményekkel zárták az év utolsó versenyét, ahol 19 csapat 214 versenyzője állt rajthoz. A kecskeméti csapat az úszó szakosztály 2 versenyzőjével kiegészülve, összesen 40 versenyzővel képviselte a hírös várost. Az egész napos viadalon a hazaiak nem kevesebb, mint 22 arany-, 16 ezüst- és 13 bronzérmet szereztek, ráadásul 4 országos csúcsot is úsztak.

A BÁCSVÍZ KVSC színeiben 8 új versenyző debütált. Ebből 7 sportoló Bács Ferenc nevelőedző keze munkája alatt érett meg a versenyzésre és rögtön kiváló eredményekkel hálálták meg a bizalmat. A nyolcadik debütáló Gruber Kornél volt, aki novemberben csatlakozott a szakosztályhoz és nem kisebb eredmények fűződnek a nevéhez, mint két junior Európa-bajnoki ezüstérem, két Európa-bajnoki bronzérem, felnőtt világ- és Európa-bajnoki bronzérem és világjátékok negyedik helyezés.

Ezzel a 2019-es versenyév véget ért, kezdetét veszi az alapozási időszak. A következő verseny az egri világkupa forduló lesz 2020. február 21-23. között.

Felkészítő edzők: Juhos Gergely, Szabó László, Bács Ferenc, Bálint Zoltán, Nagy Zoltán.

Érmes versenyzőink (Kattintson IDE !)