Futóklub alakul Kecskeméten

Vissza a címlapra
Futóklub alakul Kecskeméten

Futóklub alakul a kecskeméti Atlétikai Centrumban (Csabay Géza körút 1/a.) 2020. június 8-án, szerdán "I run more team" néven. Hasonló futóklub az ország több városában működik már.

- Kimondható, hogy a hobbisportolók edzése már egy külön terület a szakmán belül - tájékoztatta hírportálunkat a klub egyik szervezője, Boronkay Péter. - A hobbifutók száma rohamosan megnőtt, ezzel párhuzamosan pedig növekedett az igény az irányított szakmai vezetésre is. Az interneten talált útmutások sokszor ellentmondásosak, nehéz kiigazodni és az információtömeg össze is zavarja az embert. A szakma klasszikus mesteredzőire, a klasszikus edzésirányelvekre továbbra is szükség van az utánpótlás és az élsportolók számára.

Az edzésalapok megtartása mellett viszont egészen más élettani, társadalmi körülményeket kell figyelembe venni, amikor egy hobbisportolót készítünk fel ugyanazokra a távokra, amin egy elit versenyző elindul. Hiszen ez a futás szépsége! Együtt versenyezhetünk a nagyokkal! De ez nem jelenti, hogy úgy és annyit edzhetünk, mint a nagyok! Sok kezdő futó esik abba a hibába, hogy túl sokat, túl hamar, túl intenzíven vagy strukturálatlanul edz megfelelő regeneráció nélkül.

A klub célja a futás és a mozgás szeretetét átadni olyan hobbisportolóknak:

» akik most ismerkednek a futás világával

» akik útmutatást, támogatást és

» visszamutatást szeretnének a fejlődésükhöz

» akik közösséget keresnek a céljaik elérésében

» akik az aktív életmódban látják a feltöltődést