Fokozódik az izgalom Helvécián, ahol február 29-én óriási bulit rendeznek

Vissza a címlapra
Fokozódik az izgalom Helvécián, ahol február 29-én óriási bulit rendeznek

Már két hét sincs addig, hogy elstartoljon a hagyományteremtő szándékkal megrendezett I. Helvécia futás mezőnye. Ezzel párhuzamosan aznap negyedik alkalommal tartják a településen az Alapítási és Szomszéd Ünnepet a Petőfi Sándor Művelődési Otthon mögötti téren, ahol az önkormányzat disznótoros ebédre várja majd a vendégeket. Ebéd után a sztárvendég Márió lesz.

2020. február 25-ig még lehet jelentkezni „tárcsás sütögetésre". A szervező Helvéciai önkormányzat a sütögetéshez 5 kilogramm pecsenyehúst, kolbászt, hurkát biztosít a résztvevő családi, baráti csapatoknak. Ebéd előtt pedig zsűri pontozza a sátrak, asztalok díszítését, és a szép tálalást.

Idén is lesz süteménysütő verseny, melynek végén értékes ajándékokat és díjakat adnak át a résztvevőknek. A sütemények díjazását követően pedig Helvécia lakosait vendégelik meg a sok-sok finomságból. A versenyre jelentkezni 2020. február 26-ig lehet a 76/579-082-es telefonszámon, vagy személyesen a Petőfi Sándor Művelődési Otthonban.

2020. február 29-én 9 órakor tehát startol a futóverseny, 11 órakor Balogh Károly polgármester megnyitja az Alapítási és Szomszéd Ünnepet, 12 órakor kezdődik a disznótoros kóstoló, 13:30-kor pedig óriási buliba kezd a harmonikás Márió.