Férfi kosárlabda NB I - Otthon nyert a Kecskemét

Vissza a címlapra

A Kecskemét hazai pályán tízpontos győzelmet aratott a Zalaegerszeg együttese felett a férfi kosárlabda NB I pénteki játéknapján.

Huszonegy pontos hátrányból fordítottunk, egymást követően ez volt a negyedik győzelmünk.

KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK 85-75 (17-33, 26-15, 18-12, 24-15)

KTE: Pongó 19/9, Thomspon 16/3, Djerasimovic 18, Dramicanin 9/3, Karahodzic 8. Csere: Wittmann 13/6, Horváth K. -, Molnár M. 2.

ZTE: Kinney 13/6, Vaughn 7, Benke 20/3, Szabó 4, Radic 16. Csere: Mohácsi 5/3, Horváth Á. 5/3, Kis 5/3.

Bár először mi szereztünk vezetést Djerasimovic révén, kétség sem férhet ahhoz, hogy az első negyedben a ZTE akarata érvényesült. Nagyon pontatlanok voltunk, ellenfelünk pedig könyörtelenül kihasználta a hibáinkat. Benke Szilárd kettesével már tízzel vezetett a ZTE, nem tudtunk zárkózni, a vendégeknek pedig minden összejött, végül 17-33-mal várhattuk a második játékrészt.

Eleinte egyáltalán nem változott a játék képe, sőt... Mohácsi triplájával átlépte a húszat is a különbség. A negyed közepe táján kezdtünk ébredezni, Dramicanin közelijével tizennégyre jöttünk fel. A közönség is kezdte érezni, hogy itt a lehetőség a felzárkózásra, kiváló hangulat uralkodott a csarnokban. Pongó duplájával már csak nyolc pont volt a hátrányunk, végül Thompson vezérletével 43-48-ra zárkóztunk a nagyszünetre.

Jól kezdtük a harmadik etapot, Pongó extra triplájával már csak három volt közte, Thompson büntetőit követően pedig egált mutatott az eredményjelző (51-51). „Bí" újabb kosarával megvolt a hőn áhított vezetés is, de nagyobb előnyt nem sikerült kicsikarni, 61-60, jöhetett a záró felvonás.

Wittmann szép kettesével 65-60-ra vezettünk, később Pongó is betalált kintről, majd ugyanezt tette csapatkapitányunk is (75-66). Kinney révén zárkózott a ZTE, de volt válaszunk rá (78-69) . Másfél perccel a vége előtt felzárkózott öt pontra Bencze Tamás együttese, Wittmann büntetői azonban eldöntötték a lényegi kérdéseket. 85-75, zsinórban a negyedik győzelmünket arattuk.

Forray Gábor: -Köszönöm a szurkolóknak a nagyszerű támogatást, a kritikus pillanatokban mindig segítettek minket. Igazi sportemberek voltunk, nehezen, álmosan kezdtünk, könyörtelenül kihasználta ezt a ZTE. Büszke vagyok a csapatomra, ez a második mérkőzés, amin tetemes hátrányból fordítottunk. Nem volt varázslat, megbeszéltük, amit elrontottunk, átvettük mit kell javítani. Remélem mindig ilyen színvonalas és izgalmas meccseket fogunk játszani, jó propaganda volt a sportág népszerűsítésére.

(ktekosar.hu)