Díszoklevelet kapott Ujhidy Tibor, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnöke

Vissza a címlapra
Díszoklevelet kapott Ujhidy Tibor, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnöke

30 éves lett a Sportegyesületek Országos Szövetsége. A SOSZ megalakulásának 30. évfordulója alkalmából a budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpontban Ünnepi Közgyűléssel összekötött konferenciát szerveztek.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége által szervezett rendezvényen többek között Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Szabó Tünde, a Sportért Felelős Államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke is köszöntőelőadást tartott.

Az Ünnepi Közgyűlésen és a Konfernecián megemlékeztek a Sportegyesületek Országos Szövetsége 30 éves tevékenységéről, és díjazták a SOSZ életben elévülhetetlen érdemeket szerzett sportegyesületeket, valamint azok vezetőit. Köztük volt Ujhidy Tibor, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnöke is, aki Deutsch Tamástól vehette át a diszoklevelet.

"Több, mint 20 éve lett a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér a Sportegyesületek Országos Szövetsége tagszervezete, és szinte azonnal és azóta is tagja vagyok az Elnökségnek, illetve két cikluson keresztül alelnöke is voltam. A 30 éves Jubileumi ünnepség keretében 8 sportvezető, köztük én is az országos és esetemben a kecskeméti sportvezetői munkásságért is Díszoklevelet kaptam. Közülük, egyedüliként csak én dolgozom a sportban, közel 40 éve társadalmi munkában. Nem is a díj a fontos számomra, bár nem esett rosszul, sokkal inkább az, hogy velem együtt milyen fantasztikus sportemberek álltak sorba érte. Hátborzongató. Jelzi mennyire fontos és elismert a SOSZ sportegyesületeket segítő érdekképviselete, hogy ott volt szinte minden országos sportirányításban lévő vezető, a sportállamtitkártól a MOB elnökig. Örülök, hogy ebből a munkából én is ki tudtam venni a részemet. Ma már a SOSZ, közel 500 tagszervezetével a legnagyobb, szervezeteket tömörítő szövetség, civil szervezet Magyarországon. Nagyon jó volt sportvezetőnek lenni ezen a napon. Kívánok további tartalmas jövőt a SOSZ-nak! Én biztosan ezen fogok dolgozni" - írta a kitüntetést követően Ujhidy Tibor a közösségi oldalán.