Cigány Zsombor Budapest Kupa-győztes lett

Vissza a címlapra
Cigány Zsombor Budapest Kupa-győztes lett

Szombaton és vasárnap rendezték meg az UTE jégcsarnokában a Budapest Kupa judo versenyt. Az eseményen két nap leforgása alatt mintegy 1500 judos állt szőnyegre. A maratoni hosszúságú versenyen népes mezőny fogadta a kecskeméti judosokat. Cigány Zsombor Budapest Kupa-győztes lett.

Súlycsoportonként átlagosan 20 és 30 között volt az induló létszám, ám akadt ahol 50-en is elindultak. A Kecskeméti JC- KESI szombaton 8 főt delegált az eseményre.

- Többnyire elsőéves ifistákat vittünk, emiatt nem tudtak még „odaérni" a versenyen, kivéve Zsombort. Kemény mezőny volt ez még fiataljainknak, hiszen a viadalon grúzok, örmények és azeriek is indultak, persze sok ország mellett. Mindenesetre jó tapasztalatszerzés volt nekik. Cigány Zsombor viszont keményen felkötve nadrágját, foggal, körömmel harcolva megszerezte az aranyat. Zsombi a nehézsúlyban aratta diadalát ifijúsági korosztályban. Az összes mérkőzését magas pontaránnyal, ipponnal vagy waza-arival nyerte. Szép, összeszedett munkáról tett tanúbizonyságot - összegzett Nagysolymosi Tibor edző.

A vasárnapi mezőnyök még tömörebbek voltak az előző napinál. Itt előfordult a 70 fős súlycsoport is. Ám Hrabovszky Richárdot ez cseppet sem zavarta. Négy ipponos győzelemmel a tarsolyában a hetedik helyen végzett. A többi négy versenyzőnk egy-egy győzelemmel és egy-egy vereséggel kiesett az előcsatározások folytán.

Felkészítő edzők: Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor.