Budaörs-Kecskemét párharccal kezdődik az asztalitenisz Extraliga

Vissza a címlapra
Budaörs-Kecskemét párharccal kezdődik az asztalitenisz Extraliga

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) a korlátozások enyhítésével összhangban megrendezi az Extraliga négyes döntőjét, amelynek párosítása szerdán készült el.

A csapatbajnokság a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt, és ezúttal a sajátos helyzetre való tekintettel nem a tabellán elfoglalt helyezés döntött az elődöntőkről, hanem sorsolás.

A férfiaknál Pécs-Mezőberény és Celldömölk-Szécsény mérkőzést rendeznek majd a fináléba jutásért, míg a nőknél Budaörs-Kecskemét és Erdért-Statisztika párharcra kerül sor a Final Four első napján - adta hírül a MOATSZ honlapja.

A négyes döntőt a Marczibányi téri Ormai Csarnokban rendezik 2020. június 28-29-én.

A koronavírus járvány súlyosan érintette a magyar asztalitenisz sportot is. Az NB-s csapatbajnokságok félbemaradtak, azaz a mérkőzések kb. 85-90 százalékát sikerült csak lejátszani. A koronavírus teremtette válságos helyzetben, sem a csapatbajnokság folytatásának előre nem látható újra indítási ideje, sem az iskolai sportlétesítmények bezárása, sem a veszélyeztetettebb idősebb versenyzői állomány, sem a játékosok forma kiesés miatt nem volt értelme a folytatásnak. Ezért nem volt eredményhirdetés sem, amely mind morálisan, mind a sportegyesületeknek anyagilag is nagy „ráfizetés" jelentett a 2019/2020-as versenyévadra.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy miután az M4 Sport június utolsó hétvégéjén közvetítené az Extra Liga csapatbajnokság Final Four-jait, ezért a sportág érdekében felkéri a csapatokat a rájátszáson való részvételre. Az egész éves teljesítmény alapján a 4-4 női és férfi együttes adva van, köztük az alapszakasz 3. helyezettje, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér női csapata.

- Természetesen először örültünk annak, hogy lesz folytatás, hiszen sem a csapat, sem a klub nem szerette volna kidobni az egész éves elvégzett munkát - mondta Ujhidy Tibor, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnöke. - Hogy hogyan tudunk majd felkészülni rá, edzeni a játékosok, sőt egyik játékosunk, Aleksandra Radonjic hogy tud átjönni Szerbiából, ez mind-mind talány volt. Úgy tűnik a járvány lelassulása segítette a megoldást. Két hete már el kezdett fokozatosan edzeni a csapat, de az igazi megindulás ezen a héten történik a Spari csarnokában. Minden versenyzőnk egészséges, és nagyon akar. A csapat tagjai Aleksandra Radonjic, Füle Kata, Drabant Anita, Márkus Enikő, és Szvitacs Alexa. Az alapszakaszban csak a Budaörstől és az Erdérttől kaptunk ki. Természetesen senki ellen nem megyünk feltartott kézzel, sőt... Én bízom a lányok eltökéltségében, csapatszellemében és a formaidőzítésben, ami alapján az egyik dobogós hely megszerzése a cél.