Balatonbogláron folytatná a pontgyűjtést a KTE-Piroska Szörp

Vissza a címlapra

A legutóbbi fordulóban a KTE végre megtörte a jeget, és a Dabas ellen megszerezte első pontjait a bajnokságban. Most újabb nagy kihívás előtt állnak a hírös harcosok; a hazai pályán roppant erős NEKA otthonában, Balatonbogláron lépnek pályára. Vajon tovább gyűjti a pontokat a KTE-Piroska Szörp, vagy a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata nyeri az újoncok csatáját?

Sótonyi László együttese eddig kétséget sem hagyott afelől, hogy az élvonalban a helye; az elmúlt 10 fordulóban 10 pontot gyűjtött, ezzel a 7. helyről várja a szombati összecsapást. A NEKA hazai pályán borzasztóan erős; legyőzte az Egert (28-24), a Dabast (24-23), a Tatabányát (31-21), a Csurgót (29-23), és otthon csupán a Komlótól kapott ki (28-30). Az akadémisták múlt szombaton a Kisveszprémet is legyőzték, ráadásul idegenben (29-32). A boglári alakulat csupán a Pick Szegedtől, a Budakalásztól a Balatonfüredtől az FTC-től és a már említett Komlótól kapott ki; a NEKA lőlapja az élvonalban elismerésre méltó.

Egyre jobb formában a Kecskemét is; az Egertől és a Budakalásztól elszenvedett egygólos vereség után múlt pénteken - ugyan csak egy találattal (25-24) - végre győzni tudott a Dabas ellen, így nagy lendülettel és elszántsággal várja a balatonparti “újoncok csatáját”.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Nagyon jó formában lévő, nagyon jól teljesítő csapat otthonába látogatunk, ahol nagyon nehéz győztesen elhagyni a pályát. Nagyon örülünk a pénteki sikerünknek, és megpróbálunk szombaton ugyanilyen teljesítményt nyújtani. Reméljük, ez elegendő lesz ahhoz, hogy ponttal, vagy pontokkal térjünk haza Balatonboglárról.

NEKA - KTE-Piroska Szörp

Férfi kézilabda NB I. 11. forduló

2021. december 4. szombat, 16:00 óra

NEKA csarnok, Balatonboglár

Vezeti: Asztalos, Szalay