Bács-Kiskun megye diákolimpiai bajnokait köszöntötték

Vissza a címlapra
Bács-Kiskun megye diákolimpiai bajnokait köszöntötték

A Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2020. január 31-én, pénteken délelőtt tartotta hagyományos díjátadóját a Megyeházán. Az eseményen díjazták a 2018/2019-es tanév Bács-Kiskun megyei Diákolimpiai Bajnokait, akik a Magyar Diáksport Szövetség rendezésében szervezett sportágak valamelyikén első helyen végeztek. A díjátadó meghívott vendégei között volt dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, és Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere is.

A Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület által rendezett ünnepségen Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, és a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke értékelte a 2018/19-es tanév diákolimpiai rendezvényein szerepelt Bács-Kiskun megyei köznevelési intézmények, sportolók és felkészítőik eredményeit majd díjakat adtak át.

Az általános iskolák között országos első helyen végzett a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola. Testnevelő tanárok: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Kurucz Kornélia, Rekedt-Nagy Zoltán, Nádasdi Péter. Atlétáik két diákolimpiai csúcsot is megdöntöttek. Leány IV. Kcs többpróbacsapatuk és Kovács Richárd súlylökő atlétájuk döntött rekordot.

A középiskolák között második helyen végzett a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium. Testnevelők: Nyilas Beáta, Kovács Gergely, Ábel József, Szabó Tamás. Az intézmény sportskáláján az atlétika szinten minden szakága, a kosárlabda és röplabda lett a legeredményesebb, de labdarúgóik, kézilabdásaik is országos szinten versenyeztek. Egyéni sportolóik a szakszövetségi diákolimpiákon számtalan érmes helyet szereztek.

A Magyar Diáksport Szövetség elismerő oklevélét kapta meg a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola (Arany János és Lánchíd Utcai Sport iskolák) a 2018/2019. tanévi Országos Diákolimpia legeredményesebb iskolája általános iskola kategória IV. helyezésért

Az MDSZ minden évben díjazza a megyék legeredményesebb testnevelőit is. Idén ezt a címet Szabó István, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola testnevelőtanára érte el. Szabó tanár úr évtizedek óta kiváló utánpótlást nevel röplabda sportágban. Kiváló eredményeket érnek el tanulói az atlétika különböző szakágaiban is. Tehetségfelismerése és tehetséggondozó munkája, szakmai tudásával együtt a legkiválóbb testnevelők közé emeli.

Galéria (82 kép)

Összes kép letöltése