Az úszók is megkezdik a versenyszezont hétvégén a Kecskeméti Fürdőben

Vissza a címlapra
Az úszók is megkezdik a versenyszezont hétvégén a Kecskeméti Fürdőben

2018. október 20-21-én a Bácsvíz-KVSC és a Hírös Sport Nonprofit Kft. közös szervezésében kerül sor a Kecskeméti Fürdőben a II. Kecskeméti Őszi Kupa Úszóversenyre, melyre több mint 330 sportoló érkezik az ország számos pontjáról.

A versenyről, és a hazai csapatról Novotny Attilát, a Bácsvíz-KVSC úszó szakosztályának vezetőedzőjét kérdeztük:

- A KVSC színeiben 38 versenyző áll rajthoz, köztük két válogatott úszó, Mészáros Dániel és Juhász Adél. Mellettük négy „Jövő bajnokai" programban szereplő versenyző, Pajor Franciska, Szabó Nóra, Mozsárik Levente, és Kollár Bálint is megmutathatják, mire képesek a szezon elején. Az eredményeket nem lehet megjósolni, mindenki indul minden számban. Sorozatterhelést kapnak a versenyzők, ennek egy állomása ez a verseny, mely felmérés az edzők részéről, hogy milyen állapotban vannak a gyerekek, jó úton halad-e a felkészülés. Sajnos nehezítő körülmény, hogy több úszónak ki kellett hagynia 1-2 hetet betegségek miatt, de úgy néz ki, a hétvégi versenyen mindenki medencébe ugrik - mondta a vezetőedző, majd hozzátette:

- Jó a kecskeméti csapat, jó együtt dolgozni a kollégákkal! Mindenkinek köszönettel tartozom a munkájáért! Ami pedig a felkészülési körülményeket illeti, a Kecskeméti Fürdőben kiváló a vízminőség, tiszta, szép, világos az uszoda, nagyszerű a medence. Ügyelnek a tisztaságra az uszodatérben, és az öltözőkben is. Jó érzés az ország egyik legjobb uszodájában dolgozni. Bízom benne, hogy ez az eredményeinkben is megmutatkozik majd.

A KVSC mellett a fürdőt üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. is részt vesz a II. Kecskeméti Őszi Kupa szervezésben. A cég ügyvezetője, Szenes Márton elmondta:

- A Bácsvíz-KVSC-vel évek óta jól működő, eredményes kapcsolatot tartunk fenn az általunk üzemeltett Kecskeméti Fürdőben. Együttműködésünk alapja Kecskemét városának nagyvonalú sportpolitikája, melyben ingyenes létesítményhasználatot, és ezzel együtt edzés- és versenyzési lehetőséget biztosít a KVSC és a KESI sportolóinak. A mi feladatunk az, hogy az ehhez szükséges konkrét feltételeket a lehető legmagasabb színvonalon szolgáltassuk napról-napra, szem előtt tartva a város úszóközönségének igényeit is - mondta az ügyvezető.

- A KVSC-vel ápolt együttműködésünk annak köszönhetően eredményes, hogy kölcsönösen szem előtt tartjuk egymás céljait, és segítjük ezek megvalósítását. Erre nemcsak a versenyek közös szervezése, hanem az is nagyon jó példa, hogy a Magyar Úszó Szövetség infrastrukturális pályázatain a Bácsvíz-KVSC évről-évre részt vesz, és olyan pályázatokat nyújt be a MÚSZ felé, melyek elnyerése esetén a Kecskeméti Fürdőben fejleszthetünk. A legutóbbi, várhatóan novemberben elbírálásra kerülő pályázat eredményessége esetén az időmérő rendszert korszerűsíthetjük, aminek köszönhetően a versenyek színvonala lesz még magasabb. Bízom benne, hogy az együttműködésünk azáltal is erősödni fog, hogy a kecskeméti úszók jó eredményeket érnek el, és nemcsak egyesületük, hanem Kecskemét városának, és a Kecskeméti Fürdőnek a nevét is öregbítik - zárta gondolatait Szenes Márton.

A verseny október 20-án, szombaton 9.45-kor a megnyitóval kezdődik, majd 10 órától a versenyzőké lesz a főszerep a Kecskeméti Fürdő 50 méteres versenymedencéjében. A szurkolók 600 Ft-os belépőjegy ellenében tekinthetik meg a versenyt.

Forrás: Hírös Sport