Az NBIII-ban már KTE néven szerepel a felnőtt csapat, és az akadémia is felveszi a nevet

Vissza a címlapra

Fontos bejelentéssel indult a kecskeméti labdarúgók szempontjából a szezon, ami szurkolói oldalról sem mellékes. Az egyesülettel történő sikeres egyeztetéseket követően a csapat újra Kecskeméti TE néven szerepelhet, immáron az NBIII-ban. Az ünnepélyes pillanattal párhuzamosan, új honlappal indítják a szezont: az NBIII-as felnőtt csapat hírei a jövőben a kecskemetite.hu oldalon lesznek olvashatóak, illetve Facebook, Youtube, Instagram, és Twitter oldalakon is várják drukkereiket.

A KTE név soha és semmikor nem tudott kikopni a köztudatból, 1911 óta íródó történelme miatt az egyesület komoly múlttal rendelkezik. Lila-fehérben, KTE névvel érte el a város labdarúgása azokat a sikereket, melyeket sosem feledhetünk, a 2008-as feljutást, illetve a 2011-es kupagyőzelmet is. Érezhető volt a szurkolókon is, hogy ragaszkodnak és kötődnek a tradíciókhoz és a hagyományokhoz, sokan a megye I-ben is ezen a néven emlegették a csapatot. Klubunknak is az volt a törekvése, hogy az NBI-es csapatot működtető kft. megszűnése után, idővel újra meg tudjon felelni ezeknek az igényeknek, a hagyományokat méltó módon ápolva. Erre most ismét lehetőséget kaptunk, ugyanis a névhasználati jogokat birtokló egyesület zöld utat adott ahhoz, hogy ismét ezen a néven szerepelhessünk.

A felnőtt csapat mellett az utánpótlás is felveszi a nevet, az újonnan megalakuló Kecskeméti Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. csapatai a KTE Labdarúgó Akadémia nevet fogják viselni a bajnokság során.

Telek Zoltán, a felnőtt csapatot működtető kft. ügyvezetője:

„Nagyon örülünk annak, hogy a város legmagasabb osztályban szereplő labdarúgó csapata ismét KTE néven szerepelhet. Nyugodtan mondhatom, a játékosok is átérzik annak jelentőségét és felelősségét, hogy mit jelent ez. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy egy újabb sikeres fejezetet nyissunk a klub történelmében! Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a jogokat birtokló egyesületnek és Kisjuhász Gyulának, hogy lehetőséget adtak erre!"

Kislőrincz György, az akadémia ügyvezetője:

„Magam is játszottam és dolgoztam is a KTE kötelékében, számomra így kiváltképpen öröm, hogy újra a KTE család tagja lehetek. Nagyon fontos volt a felnőtt együttes és az utánpótlás szempontjából is, hogy egy nagy múlttal, komoly tradíciókkal rendelkező klub nevét és címerét viselhessük, mely amellett, hogy rengeteg nagy nevű játékost tudhatott a múltban soraiban, több kitűnő tehetséget is kinevelt Kecskemét, illetve a magyar futball számára. A célunk nekünk sem lehet más, az akadémián azért fogunk dolgozni, hogy minél több helyi kötődésű fiatal válhasson közönségkedvenccé. Köszönjük Kisjuhász Gyulának és az egyesületnek a hozzájárulást!"