Aranyos röplabdások: „Ilyen rendes gyerekeink régen voltak!”

Vissza a címlapra
Aranyos röplabdások: „Ilyen rendes gyerekeink régen voltak!”

Az Arany János Általános Iskola röplabdásai nyerték meg Gyöngyösön a diákolimpiát - írtuk meg korábban. A győztes csapat 8. osztályos tagjainak pedig egyfajta búcsú összejövetelt rendeztek hétfőn az iskolában. Bogdán Bence, Kiss Bendegúz, Török Zsombor és Török Soma, Csernák Dániel, valamint Csordás Attila mellett persze ott voltak az edzőik is: Nagy Péter és Szabó István.

- Ők három év óta minden diákolimpiát és minden egyesületi versenyt megnyertek. Ez nagyon-nagyon ritka - mutatta be a fiúkat Nagy Péter. Majd még hozzátette azt is azonnal: - Nagyon sok sikert elértek már az Arany János Iskola röplabdásai, voltak nagyon jó csapataink, de ilyen rendes gyerekeink, akik a sport mellett még kiváló tanulók is, régen voltak.

Azt, hogy fiúk tanulmányi eredményei kimagaslóak, mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy mind a 6 röplabdást felvették a Bolyai Gimnáziumba, ahol szeptembertől a tanulmányaikat folytatják. És persze nem búcsúznak el a röplabdától: mind a hatan egyesületi szinten fogják folytatni tovább az edzéseket.

Az „aranyos" röplabdások sorozatos sikerei annak is köszönhetők, hogy a két azonos „sportérdeklődésű" testnevelő tanár, Szabó István és Nagy Péter 35 éve közösen tartják a felkészítéseket. A röplabdások természetesen minden nap edzenek.

A mostani diákolimpia döntő különlegessége pedig az volt, hogy két kecskeméti csapat küzdött egymás ellen Gyöngyösön. Az Arany János Iskola és a Vásárhelyi Pál Általános iskola röplabda csapatai vettek részt a döntőben. Végül az aranyos diákok hozhatták haza az arany érmet, de a vásárhelyisek (az ő felkészítőjük Seremet Attila) számára is hatalmas öröm az országos második helyezés. Nem beszélve Kecskemétről: kevés város mondhatja el, hogy ilyen sikeresek a diákröplabdásai.