Alapításának tizedik évfordulóját ünnepli a Kecskeméti Sportiskola

Vissza a címlapra
Alapításának tizedik évfordulóját ünnepli a Kecskeméti Sportiskola

Tíz éve alakult meg a Kecskeméti Sportiskola, amelyre a város fennállásának 650. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségsorozat keretében, szeptember 30-án emlékeznek meg. A főtéren tartandó ünnepségre várják a város sportszerető lakosait, meghívást kaptak az alapító edzők, de várják azokat is, akik egykor a Sportiskola keretei között sportoltak.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2008-ban dön-tött a sportiskolai képzés beindításáról. A képzés 2008. szeptember 1-jétől a Kecskeméti Sportlétesítményeket Működtető Közhasznú Társaság (2009. július 1-jétől a jogutód: Hírös Sport Nonprofit Kft.) szervezeti keretei között leány és fiú kézilabda, leány és fiú röplabda, leány kosárlabda, fiú vízilabda, cselgáncs, úszás (versenysport és úszásoktatás), leány és fiú asztalitenisz, ökölvívás sport-ágakban 600 fiatal részvételével indult.

2009. január 1-jétől a sportágak köre az atlétikával és a rögbivel, augusztus hónaptól a fiú kosárlabdával, szeptember hónaptól pedig a leány vízilabdával bővült ki.

A 2013. első félévében megalakult Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémia létrejöttével a fiú és leány kosárlabda szakosztályok az akadémiai képzésbe in-tegrálódtak be. A sportágak köre 2017-ben a jégkoronggal bővült.

Újabb átalakulás során, 2018. július elsejével a sportszakmai terület kivált a Hírös Sport Nonprofit Kft-ből és Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. néven új szervezet jött létre, amelynek az egykori 108 szoros válogatott kosárlabdázó, a korábbi cég sportszakmai igazgatója, Ivkovicné Béres Tímea lett az igazgatója. A Kecskeméti Sportiskolát és a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiát magába foglaló szervezetek keretei között, 11 sportágban, több mint 1700 fiatal sportol. Az Önkormányzatnak ezzel a döntésével 11 sportág utánpótlásképzése egységes szakmai vezetés alá került.

A szeptember 30-ai ünnepség egyben a Sportiskola hivatalos évnyitója. Ennek keretében jutalmazzák az elmúlt év legjobb sportolóit, köszöntik az alapítókat és azokat, akik az alapítás óta a Kecskeméti Sportiskolánál dolgoznak.

Az ünnepség után sportági bemutatók lesznek a főtéren felállított, az adott sportágak gyakorlására alkalmas pályákon.