A Vasas utánpótlás úszói edzőtáboroznak a Kecskeméti Fürdőben

Vissza a címlapra
A Vasas utánpótlás úszói edzőtáboroznak a Kecskeméti Fürdőben

Magyarország legnagyobb sportegyesületének, a 21 szakosztállyal működő Vasas SC-nek az utánpótlás korú úszói edzőtáboroznak Kecskeméten április 23-tól 30-ig.

Szájer Péter, a Vasas SC utánpótlás edzője, a Testnevelési Egyetem tanára az egyik reggeli edzés alkalmával elmondta, hogy a Kecskeméti Fürdő Nyugat-Európában is „párját ritkító" létesítmény, ahova szívesen jönnek edzőtáborozni. A Vasas SC nem rendelkezik saját uszodával, a vízilabda szakosztály a Komjádiban edz, az utánpótlásképzést külső helyszíneken oldják meg.

Az úszó szakosztály delfin, cápa és gyermek korosztályos, 9-13 év közötti versenyzői jöttek Kecskemétre 21 fővel. Az edzőtábor nagyon komoly terhelést jelent a gyerekek számára, mert naponta 4 óra úszás és fél óra szárazföldi erősítés vagy nyújtás szerepel a programban.

Az edző természetesnek nevezte, hogy a nagy terhelés hatására hasmenés, hasfájás is megjelenhet a gyerekeknél, de Kecskemét kedvező helyzete miatt a szülők egy órán belül ideérhetnek, ha bármilyen probléma adódna a gyermekükkel.

Szájer Péter szerint az úszás és a torna talán az a sportág, amelyekben már 6-7 éves korban megtörténik a kiválasztás. Példaként hozta fel, hogy egy 9 éves gyerek már 3 éve, heti ötször egy órában, majd hatszor másfél órában fokozatosan készül, tehát egy edzőtábor fokozott megterhelését jól bírja. Hozzátette: az itt lévő legidősebb korosztály versenyzői már hajnalonként is járnak hetente négyszer másfél órát úszni.

- Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a TF konferenciák miatt, valamint a para válogatott utánpótláskorú versenyzőivel nagyon sok helyen megfordultam a világban, és nyugodtan, mindenféle túlzás és hazabeszélés nélkül kijelenthetem, hogy a kecskeméti egy Nyugat-Európában is párját ritkító létesítmény - értékelte a szakember e kecskeméti létesítményt. Kiemelte, hogy nagyon jó az épület tervezése, mert sok természetes fény világítja be, valamint nagyon jó, hogy az 50 méteres medencében mozgatható a fal, mert délutánonként tudnak 25 méteres medencében edzeni.

A budapesti egyesületeknek az egyik legjobb alternatíva Kecskemét - mondta végezetül.

(kecskemetifurdo.hu)

Galéria (7 kép)

Összes kép letöltése