A leukémiából gyógyuló Gereben Lívia újra edzésben

Vissza a címlapra
A leukémiából gyógyuló Gereben Lívia újra edzésben

Gereben Líviával, az Atomerőmű KSC kosárlabdázójával beszélgetett Zelinka Ildikó műsorvezető a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

A tehetséges kosaras tavaly több kemoterápiás kezelésen esett át, majd következett az őssejt-transzplantáció, amelyet követően 21 steril szobában töltött nap után térhetett haza novemberben. Elmondása szerint egyre jobban érzi magát, mindennap boldogan kel fel. Kecskeméti otthonában örömmel vetette bele magát újra az edzésmunkába.

- Bár bennem fel sem vetődött, hogy nem térhetek vissza, féltem azért, hogy az orvos nem engedi. Szerencsére a mozgásnak most már semmi akadálya nincs, annyit kértek, hogy ne vigyem túlzásba, mindenből csak annyit csináljak, amennyi jólesik - mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Gereben.

- Minden délelőtt szobabiciklizéssel kezdem a napot, közben figyelve, hogy a pulzusom ne menjen bizonyos határérték föle, mivel a szívemet is megviselte ez az időszak. Ezenkívül nyújtok, és sétálok a szüleimmel. A szekszárdi erőnléti edzőtől kapok külön programot, minden nap ezt szoktam csinálni itthon.

Természetesen továbbra is oda kell figyelnie az étkezésre, és barátaival sem találkozhat még. Tudja, türelmesnek kell lennie.

- Az immunrendszerem kicsit lassabban tér magához. Száz nap után lehet lazítani a szabályokat, az én esetemben ez még várat magára a járványszezon miatt, február végéig, március elejéig. A türelem a legfontosabb ennél a betegségnél - magyarázta a kosaras.

Édesapja, Gereben Tamás hangsúlyozta, semmit nem sietnek el. A legfontosabb, hogy a kosaras immunrendszere erősödjön, hamarosan kiderül, ehhez szükség lesz-e injekciós kezelésre vagy őssejtpótlásra.

- Hála istennek jól halad a felépülése, bízunk benne, hogy ez így megy tovább, és fokozatosan visszatérhet ahhoz az élethez, amit szeret, mindent ennek rendelünk alá - mondta a Blikknek.

Hálás a szüleinek

Gereben megköszönte a rengeteg támogatást, amit az elmúlt hónapokban kapott.

- Anyukám folyamatosan ott volt velem, kivéve a transzplantáció előtt, mivel ő volt a donor, és nyugodt körülmények között kellett pihennie. Apukám ingázott Kecskemét és Budapest között, a nagymamám által főzött ételeket hordta be nekem a kórházba - árulta el a Digi Sportnak.

IDE kattintva tekinthetik meg a Digi Sport interjút!

(Szöveg forrása: Blikk)