A kecskeméti Hírös Judo Sport Egyesület eredményei

Vissza a címlapra
A kecskeméti Hírös Judo Sport Egyesület eredményei

Budaörs Kupa, Serdülő, Diák „A", „B", „C" fiú-lány Regionális Verseny, Budaörs, 2019.03.17. (A fotón balról jobbra: Szekeres Kata Sára, Makkai Szonja, Barcsik Zoltán edző, Lakó Botond)

Egyesületünk három fővel nevezett a versenyre. Négyszáz fölött volt az indulók létszáma. Hét külföldi ( Román, Szlovák, Szerb ) egyesület is képviseltette magát a versenyen.

Diák „A" korosztály fiú: +66 kg. Lakó Botond II. helyezett

Botond a kétszeres Országos Bajnoktól szenvedett csak vereséget, így az előkelő második helyen végzett. Botond 75 kg-al mérlegelt, még ellenfele 106 kg-os volt.

Diák „A" korosztály lány: 35 kg. Makkai Szonja V. helyezett

Serdülő korosztály lány: 36 kg. Makkai Szonja VII. helyezett

Szonja vállalta, hogy serdülő korosztályban is megméretteti magát, akik akár két évvel idősebbek és egy kilóval nehezebbek is lehettek. Magasabb korosztályban a karfeszítésen kívül a fojtás is megengedett. A küzdelmi idő két perc helyett három perc. Nagy küzdelmekben mindkét korosztályban pontszerző helyen végzett.

Diák „A" korosztály lány: 45 kg. Szekeres Kata Sára I. helyezett

Serdülő korosztály lány: 44 kg. Szekeres Kata Sára V. helyezett

Kata szintén vállalta a magasabb korosztályban történő megmérettetést. A serdülők között egy vereség után visszamérkőzéseken küzdhetett a harmadik helyért, amit nem sikerült abszolválnia így az első helyezés után az ötödik pontszerző hellyel kellett megelégednie.

Mindkét lány a következő évben serdülő korcsoportban indul, ezért szükséges és indokol átversenyzésük magasabb korosztályba.