A kecskeméti Hírös Judo Sport Egyesület eredményei

Vissza a címlapra

A kecskeméti Hírös Judo Sport Egyesület öt fővel nevezett az V. Kőrös-Judo Kupa versenyre, melyet Nagykőrösön rendeztek 2019. február 16-án. A népes mezőnyben a magyarokon kívül külföldi sportolók is indultak.

A kecskeméti Hírös Judo Sport Egyesület eredményei:

Serdülő korosztály 66 kg. Kovács Benedek helyezetlen.

Benedeknek nem sikerült a fogyasztás és 50 dekával átesett a 66 kg-os súlycsoportba, ezért hat kilóval nehezebb ellenfelekkel kellett küzdenie. Becsülettel tette a dolgát ami sajnos kevésnek bizonyult.

Diák „A" korosztály fiú +66 kg. Lakó Botond II. helyezett.

A súlycsoportban négy induló volt. Három küzdelem várt mindenkire. Botond hatalmas szívvel ellenállhatatlanul küzdött, két parázs mérkőzésen nyert, egyet vesztett.

Diák „A" korosztály lány 35 kg. Makkai Szonja helyezetlen.

Szonja kiválóan kezdett és irányította a küzdelmet. Ellenfelét passzivitásért meg is büntették. Egy általa kezdeményezett dobás indítás után rossz pozícióban érkezett a tatamira, amit ellenfele kihasználva kifeszítette a karját. A következő körben volt ellenfelét legyőzték, így nem jutott be a legjobb négy közé, ezért a vigaszágon nem folytathatta tovább bronz éremért a küzdelmeket.

Szekeres Kata Sára 45 kg. II. helyezés.

Katáék súlycsoportjában nyolc induló volt. Szépen menetelt a döntőig, ellenállhatatlan volt. Az aranyéremért vívott harc kiegyenlített volt a rendes küzdelmi idő lejártáig. Arany pontért folytatódott a matek. Az ötvenhatodik másodpercben Katának megsérült a lába, így a tavalyi országos bajnok vihette haza az aranyérmet.

Diák „B" korosztály 45 kg. Sinkó István helyezetlen.

István induláskor jelezte, hogy nem érzi jól magát, ennek ellenére vállalta a küzdelmeket. Rossz volt a közérzete, köhögött.