A Bácsalmás jön a Széktóiba - lassan lehet számolgatni

Vissza a címlapra
A Bácsalmás jön a Széktóiba - lassan lehet számolgatni

A címben tett állítás persze csak akkor aktuális, ha szombaton itthon tartja a pontokat Szabó Tibor csapata, ám ebben az esetben is csak igen váratlan események sorozata érhetne bajnoki címet.

A Bácsalmási PVSE tipikus középcsapat ebben a szezonban, a tavaly nyáron nagy átalakuláson áteső együttes ezt a szezont abszolút egy építkező időszak átmenetének szentelte. A korábbi években rendre ott voltak az élbolyban, bronzéremnek is örülhettek, de ebben a szezonban is tudtak meglepetéseket okozni. Vanó Sándor csapata nem vallott szégyent ellenünk sem, hiszen ősszel hátrányból egyenlítettek, majd egészen a hajráig nyitottá tették a találkozót, a legvégén szerzett két gólunkkal alakult ki a 4-1-es különbség. Könnyű meccsre tehát nem számíthatunk, a PVSE idén csak a KHTK-tól kapott ki egy 93. percben bekapott góllal, emellett 2 győzelmet és 3 döntetlent számlál a 6. helyen tanyázó ellenfelünk.

Kecskeméti szempontból mindenképpen jó hangulatban várhatjuk a találkozót, hiszen immáron 18 győzelemnél tart csapatunk. Szabó Tibor hétvégén már újra számíthat Szabó Dávidra és Rozsi Dominikre, Nemesvári Dániel pedig múlt hét óta a kerettel edz, egyelőre azonban még van lemaradása.

„Kitl Zolit leszámítva mindenki egészséges, Nemesvári Dani is a kerettel edz már, de egyelőre nincs még olyan állapotban, hogy keretben legyen. Hasonló meccsre számítok, mint amilyen az őszi volt, egy harcos és erőteljes Bácsalmásra van kilátás szombaton. Remélhetőleg jó játékkal tudjuk itthon tartani saját közönségünk előtt a pontokat" - mondta Szabó Tibor.

Lassan a számolgatásnak is eljöhet az ideje, hiszen egyre közelebb járunk a bajnokság végéhez. Adott esetben akár már szerdán bajnok lehet csapatunk, ehhez azonban nyernünk kell, illetve nagy meglepetéseknek kellene történnie a Jánoshalma meccsein. A JFC vasárnap a Kiskőröst, szerdán pedig a Kalocsát fogadja egy korábbról elhalasztott bajnokin. Amennyiben egyik találkozójukat sem nyerik meg, úgy egészen biztosan eldőlt a bajnoki cím, ha legalább az egyiket behúzzák, akkor zajlik tovább a csata.

Kecskemét - Bácsalmás

Megye I. 23. forduló, Széktói Stadion

2018.04.28. (szombat), 16:00

Játékvezető: Muhari Gergő (Kányási István, Berendi Tamás Csaba)