51. Országos Gyermek Úszó Bajnokság: sikeres volt a KVSC

Vissza a címlapra
51. Országos Gyermek Úszó Bajnokság: sikeres volt a KVSC

Szerdától szombatig adott otthont a Kecskeméti Fürdő az 51. Országos Gyermek Úszó Bajnokságnak, amely igen jó hangulatú és eredményes versenynapokat tartogatott 87 csapat 486 versenyzőjének.

A négy versenynap alatt több új évjáratos országos csúcs született. 50m és 100m fiú gyorsúszásban a 13 és 14 évesek korosztályban is Tschajkov Valentin (Széles S. Úszó N.M) és Magda Boldizsár (Parafa Úszó Klub) jóvoltából mindkét számban, és a BVSC - Zugló 4*100 lány váltója is új országos csúcsot állított fel.

A hazai BÁCSVÍZ KVSC 4 fiú és 4 lány versenyzője 54 alkalommal rajtolhatott a versenyen. Felkészülésük sikerességét mutatja, hogy a számok több, mint 90 százalékában egyéni csúcsokat úsztak, szemben a verseny 62 százalékos átlagához képest.

Nagyon erős mezőnyben, kiélezett versenyben Pajor Franciskának 4 számban is sikerült a délutáni döntőkbe kerülni és pontszerző helyezéseket elérni.

800m és 200m gyors úszásban az előkelő 6. helyen, 50m és 100m gyors úszásban a 8. helyen végzett.

Résztvevő versenyzők: Czeglédi Kenéz, Farkas Janka, Mácsai Dóra, Márhoffer Soma, Pajor Franciska, Tóth Molli, Vizin- Esquivel Daniel, Wórum Benedek.

Felkészítő edzők: Novotny Attila, Bálint Zoltán, Nagy Zoltán

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Megkezdődött a Kecskeméti Fürdőben az 51. Országos Gyermek Úszó Bajnokság