4 nap, 4 verseny - Összetett ezüstérem a kecskeméti parakerékpárosnak

Vissza a címlapra
4 nap, 4 verseny - Összetett ezüstérem a kecskeméti parakerékpárosnak

A Magyar Parakerékpáros csapat a múlt héten Ausztriában vett részt Európa Kupa versenyen. 4 nap, négy különböző verseny, 4 különböző helyszín, ahol a válogatott csapat gyűjthette a 2020-as Tokiói Paralimpiára a kvalifikációs pontokat. A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár KMSE parakerékpárosa, Császár Attila is a válogatott csapat tagjaként versenyzett a 4 nap folyamán, és összetett 2. helyen végzett.

„Az első napon 38 km várt a kerekesekre, egy 3 körös pályán. Hosszú meredek emelkedő rostálta a mezőnyt a verseny legelején, ezután pedig technikás dimbes-dombos szakasz következett. Többnyire keskeny gazdasági erdei utakon. A nagy tempó ellenére nagyon sok tapasztalatot gyűjthettem, sok technikai elemet leshettem el a versenyzőktől. Azt gondolom, csupán a tapasztalatszerzés miatt is nagyon hasznos verseny volt. A dobogós helyezés pedig megkoronázta a napot" - nyilatkozta Császár Attila az első napi verseny után, ahol a dobogó 3. fokára léphetett fel.

A második napon Geboltskirchen és Altenhof közötti 12 km-es hegyi mezőny verseny volt a penzum. 295 m szintkülönbséget kellett leküzdeni a célba éréshez, ahol a Mercedes-Benz Gyár KMSE sportolója ismét bronzérmes lett.

Június 1- én az European Paracycling Games keretein belül Bad Hall-ban került megrendezésre egy 6 km-es időfutam (A kerékpárosokat rendszerint 1-3 perc eltéréssel indítják). A pályaváltozás és az elcsúsztatott start ellenére nagyon jól sikerült a verseny. „A rövid pálya miatt taktikázásnak erőbeosztásnak nem volt helye, teljes erőbedobással kellett tekerni, minél előbb felérni a hegytetőre, és nem túlvállalva a lejtmenetet. Mindent ki kellett adnom magamból. Remélem az utolsó napi mezőnyverseny is legalább ilyen jól sikerül majd" - mondta Császár Attila a verseny után. A harmadik napon ezüstéremmel állhatott a dobogó második fokán.

European Paracycling Games befejező napján egy 6 km-es körpályán 36 km várt a bringásokra, amelyből nem hiányozhatott az emelkedő sem. „Közel 1 km hosszan nehezített a dolgunkat a 10-12 százalékos emelkedő minden egye s körben. A nehézségek ellenére is sikerült a dobogó 2. fokára felállnom"- nyilatkozta Attila, aki így a négy nap eredményeit figyelembe véve összetettben is a dobogó 2. fokára állhatott.

„A 4 nap alatt nagyon elfáradtam, de az összetett 2. helyezés feledtet mindent! Köszönöm a támogatást a Mercdes-Benz Gyár KMSE-nek és a Magyar Parakerékpár Szövetségnek! Gratulálok a Válogatott csapat többi tagjának: Ocelka Róbert (FTC, guide-ja: Nagy Gergely), Szénási Péternek (Fehérvár Cycling Team), valamint a handbike-osoknak, Bók Lászlónak (Kőbánya TC) és Nagymáté Sándornak a sikeres szereplésért!"

Galéria (10 kép)

Összes kép letöltése