2.700 diák szórakozott, sportolt a VIII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztón

Vissza a címlapra
2.700 diák szórakozott, sportolt a VIII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztón

2018. június 8-án a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége rendezésében immáron nyolcadik alkalommal, ismét megnyitotta kapuit a Kecskeméti Nagy Sportágválasztó. Az eseménynek az Arany János Általános Iskola sportudvara adott otthont, amely már-már szűkösnek mutatkozott a látogató-áradatnak köszönhetően. A Nagy Sportágválasztó mindenkori és idei alapvető célja is az volt, hogy minél közelebb hozza a gyerekeket a sportolás, a sportágválasztás lehetőségéhez.

Már reggel 7 órától nagy volt a zsongás sportudvarban, minden résztvevő sportegyesület lelkesen készülődött ugyanis a gyermekek érkezésére. Megérkeztek a szánhúzó kutyák, felfújták a fallabda sátrat, lefektették a tatami szőnyeget, a céltáblák pedig az első lövéseket várták. Majd pontban 9 órakor meg is jelentek az első gyerekek, aztán szakadatlan sorban követte őket a többi iskolai csoport. Alig fél óra alatt ellepték az udvart a sportoló, futkározó fiatalok.

Közel 30 sportág vonult ki, ahol a sportolók bemutatókkal, kipróbálási lehetőségekkel készültek. Az edzők, sportvezetők felügyelték a bemutatókat, és keresték a tehetségeket. Csak néhány sportág a megjelentek közül: a nanbudo, a kettlebell, az ökölvívás, a rugby, az asztalitenisz, az íjászat, a parkour.

Délelőtt 11 órakor került sor a hivatalos megnyitóra, ahol Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Zsámboki Anna a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A rendezvényt meglátogatta többek között dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Király József kecskeméti képviselő, Feyér Zoltán a Kecskeméti Sportiskola igazgatója, Lovrity Sándorné az Arany János, Mészáros Katalin a Lánchíd Utcai, és Fáriné Boros Erika a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola intézményvezetője. A megnyitóbeszédeket követően a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola mazsorett csoportja és a TST Tánciskola adtak műsort.

A program a Nagy Testnevelésórával folytatódott, amelyben Váczi Nikolett, a TST vezetője mozgatta át a közönséget.

Az eseményhez kapcsolódóan a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége ezúttal is versenyt hirdetett az iskolák számára, amely során a legtöbb diákot mozgósító intézmény sporteszköz-támogatásban részesül. Idén a II. Rákóczi Ferenc, az Arany János és a Lánchíd Utcai Általános Iskola megosztott első helyet ért el, ezzel mindannyian 80-80 ezer forint értékű sporteszköz-támogatáshoz jutnak.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy szüksége van a városnak a minden évben megrendezésre kerülő nagyszabású rendezvényre, minthogy a nap folyamán több, mint 2.700 diák szórakozott, sportolt a VIII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztón.

- A rendezvény fontosságát jelzi, hogy egyre több iskola, egyre több diákja látogat ki az eseményre, és amely miatt elismerés az intézményvezetőknek - mondta Ujhidy Tibor főszervező. - Köszönet mindenkinek, aki részt vett ebben a nagy összefogásban. Sok mindent tudnék mondani a sportágválasztóról, annak fontosságáról. Mindezek helyett, remélem nem haragszik meg rám emiatt az általam nagyon tisztelt, 74 éves Ábel Lajos nemzetközi sakkmester, ha idézem köszönő levele tartalmát.

„Kedves Tibi! Neked és Munkatársaidnak tisztelettel megköszönjük, hogy a Nagy Sportágválasztó 2018-at megszerveztétek, s lehetőséget biztosítottatok, hogy azon részt vehessünk a Tóth László Sakk Egyesület Kecskeméttel. Ennyi gyerek spontán egyszerre, még egyszer sem akart játszani ellenem, pedig néhány sakk eseményen már részt vettem életemben! A sportágválasztón azt az impulzust kaptam, hogy a 'sakk élni akar Kecskeméten'. Még egyszer megköszönjük munkátokat. Tisztelettel: Ábel Lajos TLSE"

Galéria (9 kép)

Összes kép letöltése