Vonatozz díjmentesen Kajla Útleveleddel és diákigazolványoddal!

Vissza a címlapra
Vonatozz díjmentesen Kajla Útleveleddel és diákigazolványoddal!

Idén júniusban nagyszabású országos kampány indult, melynek célja, hogy az arra jogosult tanulók jobban megismerjék hazánkat. A gyermekek a kampány segítségével nemcsak a kötelező tanórai keretek között tanulhatnak az ország látványosságairól és természeti kincseiről, hanem Kajlát, a kíváncsi magyar vizslakölyköt követve virtuálisan és személyesen is felfedezhetik Magyarország csodáit.

A „Hol vagy, Kajla?" elnevezésű akcióhoz partnerként csatlakozott a MÁV-csoport is, így 2019. július 1. és július 31. között minden gyermek, aki a vonaton bemutatja Kajla Útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), ingyenes Kajla jeggyel utazhat a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. belföldi járatain, korlátlan számban. A díjmentes menetjegyet az utazás megkezdése előtt meg kell váltani, és jegyvásárláskor a Kajla Útlevelet be kell mutatni.

A kedvezmény 2. kocsiosztályra érvényes, 1. osztály igénybevétele esetén 2.-1. kocsiosztály-különbözeti jegy váltható hozzá. Útmegszakítás az általános szabályok figyelembe vételével megengedett.

A szülő, kísérő részére a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. Díjszabásában meghirdetett viteldíjat meg kell fizetni, az utazás részletes feltételeit a vasúti szolgáltatók Személyszállítási Üzletszabályzata tartalmazza. A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33%-os kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.

A feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, az InterCity pót- és helyjegyet, a helyjegyet, vagy az InterCity pótjegyet a Kajla kampány keretében díjmentesen utazó gyermek részére is meg kell vásárolni.
A Kajla útlevéllel utazó gyerekek csoportos utazás esetén nem számítanak be a létszámba. Nekik külön egyéni menetjegyet kell váltani.

Az ingyenes utazáshoz a gyermek díjmentes Kajla jegyét előre meg kell váltani a vasúti személypénztárakban, a MÁV applikációból, a MÁV-START Zrt. jegykiadó automatáiból, vagy internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül. A jegyet egyútra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni, az általános utazási szabályok szerint (100 km alatti távolságra csak egyúti jegyet kínálnak a vasúttársaságok).

FONTOS:

Az előre megváltott Kajla jeggyel együtt a vonaton be kell mutatni a gyermek Kajla Útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány)!

A Hol vagy, Kajla? akcióval kapcsolatban egyéb részletek a kampány weboldalán olvashatók.