Shawn Mendes: Shawn Mendes

Vissza a címlapra
Shawn Mendes: Shawn Mendes

A napokban jelent meg az Universal lemezkiadónál a fiatal kanadai előadó harmadik albuma - mely már a megjelenése pillanatában tarolt: a Billboard 200-on első helyet ért el, de világszerte benne van az első ötben a meghatározó nemzeti listákon.

Az új kanadai csillag még csak augusztusban tölti majd be a húszat, de máris három nagylemezt tudhat maga mögött - melyekkel egyértelműen a csúcsra jutott. Nemsokára élőben is láthatjuk: hiszen az idei Sziget Fesztivál egyik húzóneve ő lesz.

Shawn Mendes 2018-ban felkerült a TIME listájára, a világ 100 legsikeresebb embere közé. Világszerte több, mint 10 millió albumot és 100 millió single-t adott el, 11 milliárdan streamelték dalait, és 4 milliárd felett van YouTube-videói nézettsége.

2015-ben a legjobb új előadónak járó MTV Europe Music Awards-ot hozta el, 2016-ban a legjobb férfi előadó kategóriában lett győztes, 2017-ben pedig 'There's Nothing Holdin' Me Back' című daláért kapott díjat és őt választották a legjobb előadónak is. Emellett több, korábbi slágere is listavezető lett: ilyen a Camila Cabelloval közös 'I Know What You Did Last Summer', a 'Mercy', és a hétszeres platina 'Stitches'.

Az önmagáról elnevezett: Shawn Mendes címet viselő lemeze a 2016- os dupla platina Illuminate-et követi. A lemezről már megjelent dalok, az 'In My Blood', a 'Lost In Japan' és a Khaliddal közös 'Youth' azonnal a toplisták élére kerültek és elismerő kritikákat kaptak többek között a Rolling Stone-tól és a Billboardtól.

Az albumon közreműködik Julia Michaels is; a 'Fallen For You' című dalt Ed Sheerannel közösen írta Mendes, a 'Like To Be You'-ban pedig John Mayer szólózik. Ezzel együtt ez egy szuverén és érett alkotás: a lemez hangzása a kiegyenlített soul és izgalmasan feszített funk között van, meglehetősen laza és érdekes végig.

KJJR