Orbán: az oltás működik, Magyarország működik

Vissza a címlapra
Orbán: az oltás működik, Magyarország működik

Oltásalapú védekezést javasolt a jövőben a koronavírus ellen Orbán Viktor miniszterelnök 2021. szeptember 20-án, hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt. Hangsúlyozta, ha elég ember be van oltva, nem kell visszatérni a zárásokhoz, a maszkhasználathoz, hanem a normális, jól megszokott életnél lehet maradni. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kijelentette azt is: az oltás működik, Magyarország működik. Hangsúlyozta: a magyar gazdaság repülőrajtot vett, hiszen a második negyedéves adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ami a valaha mért legnagyobb növekedés.

Orbán Viktor közlése szerint a kormány képes lesz a gazdasági növekedés mértékét idén legalább 5,5 százalékos szintre emelni, de a szám ennél akár magasabb is lehet az év végére.

Beszámolt arról is, hogy a nemzeti konzultáció - amelyben 1 millió 423 ezer válasz érkezett - a kormányt döntésekre kötelezi. Az első döntést már meg is hozták, meghosszabbították a rászorulók számára a hitelmoratóriumot.

2022. február 15-ig visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót. A nyugdíjasok ebben az évben újabb inflációs kiegészítést kapnak és a magas gazdasági növekedés eredményeiből ők is részesülni fognak.

Orbán Viktor jelezte azt is: a kormány a nemzeti konzultációval összhangban alkotmányos védelmet szeretne adni a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjaknak is.

Kijelentette azt is: nem engedünk teret a gyermekekre irányuló semmilyen szexuális propagandának. Azt mondta, Brüsszel támadja azokat a törvényeket, amelyek nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, iskolákban és a reklámokban, hivatalosan is felszólította Magyarországot a köznevelési, a reklám- és a médiatörvény módosítására.

"Követeléseik abszurdak és ellenkeznek azzal a magyar közfelfogással, hogy a gyerekek szexuális nevelését kizárólag a szülők határozhatják meg" - fogalmazott.

(MTI)