Miért érdemes vállalkozói vagyonbiztosítást kötni?

Vissza a címlapra
Miért érdemes vállalkozói vagyonbiztosítást kötni?

Ha vállalkozókról, vállalkozásokról van szó, szinte minden esetben felmerül a kockázat szó is. Hiszen mit is csinál a vállalkozó? Kitalál valamit, lát egy víziót, amibe aztán pénzt fektet, rengeteget dolgozik - kitartóan és keményen.

No, meg persze kockázatot vállal. Hiszen mindig benne van a pakliban a bukás esélye. Hogy az embereknek mégsem kell az a termék vagy szolgáltatás, vagy nem annyi ember igényli, hogy abból tartós siker legyen.

Ugyanakkor fontos kiemelni azt is, hogy egy okos vállalkozó feleslegesen nem vállal semmilyen kockázatot, hiszen épp elég neki a vállalkozással járó adag is. Éppen ezért kell, hogy minden ember, aki vállalkozónak áll, tisztában legyen a lehetőségeivel!

Miért is előnyös vállalkozói vagyonbiztosítás kötni?

Sajnos nem mindenre van ráhatásunk, így megannyi olyan eshetőség előfordulhat, amikor a nehezen megszerzett vagyon veszélybe kerül. Hogy minél kisebb kockázatnak tegyük ki magunkat és persze a cégünket, mindenképpen érdemes alaposan utánajárni annak, hogy mik a vállalkozói vagyonbiztosítás előnyei.

Most a teljesség igénye nélkül felsorolunk párat, amit akkor tapasztalunk, ha a Biztosításszakértő szakembereit kérjük fel:

- Teljes körű szakmai tanácsadás után rendkívül gyors ügyintézésre számíthatunk.

- Többféle opció közül választhatunk, így ha nincs úgymond készletünk, feleslegesen nem kell rá biztosítást kötni.

- Választható opciók vannak, hogy mit is szeretnénk védeni. Itt rendkívül széles a skála, így hely szűkében meg sem próbálkozunk az összes felsorolásával.

Mire lehet biztosítást kötni?

Dönthetünk úgy, hogy egyetlen vagy több telephelyet, árukészletet, üzletet, boltot, üzlethelyiséget, irodát, irodaházat, raktárat vagy gyárat biztosítunk be, de ugyanúgy köthető a szolgáltatás a gépekre, gépparkra is.

Amint látható, számtalan opció van, de a lényeg, hogy ha vállalkozói biztosítást kötünk, akkor jó eséllyel védve leszünk tűztől, vihartól, katasztrófa okozta károktól, betöréstől, lopástól. Persze mezőgazdasági vonalon teljesen másra kötünk, mint sima irodai munka esetén, de egyik sem kell, hogy kimaradjon a szórásból.

Saját döntésünk, hogy mire igénylünk biztosítást, így minden szerződéskötés előtt meg kell határozni, hogy milyen nevesített kockázatoktól szeretnénk megóvni vállalkozásunkat.

Jobb felkészültnek lenni!

Minden vállalkozás kezdetét megelőzi egy alapos piackutatás, valamint részletes tervezés is. Persze a legtöbben itt pusztán az üzleti tervekre gondolnak, azonban nem csupán erről szólnak a tervek.

Nyilvánvalóan nagyon fontos a bevétel, a profit, ugyanakkor az sem mindegy, hogy az esetleges vészhelyzetekre milyen módon készülünk fel, sőt, felkészülünk-e egyáltalán. Ha nem szeretnénk az amúgy sikeresen induló vagy éppen nagyban dübörgő vállalkozásunkat csak úgy a vakszerencsére bízni, akkor mindenképpen érdemes vállalkozói vagyonbiztosítást kötni - természetesen a Biztosításszakértő szakembereinél.