Megváltozott munkaképességűek beilleszkedését tanulmányozta Boronkay Péter

Vissza a címlapra
Megváltozott munkaképességűek beilleszkedését tanulmányozta Boronkay Péter

Boronkay Péter, az Auchan jószolgálati nagykövete is részt vett azon a sajtóeseményen, ahol Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár is betekinthetett abba, hogy az Auchan hogyan segíti a megváltozott munkaképességűek beilleszkedését és mindennapi munkáját.

„Ma Magyarországon 150 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik, és még legalább ennyien vannak, akiket munkához lehetne segíteni. Az esélyteremtés azonban nem kizárólag az állam feladata, az önkormányzatok, civil és egyházi szervezetek mellett szükség van olyan cégekre, aki az üzleti tevékenységük mellett társadalmi célokra is figyelmet szentelnek" - mondta Fülöp Attila.

Az Auchan bevásárlóközpont egyike azoknak a nagy cégeknek, amely nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél nagyobb számban integráljon megváltozott munkaképességű munkavállalókat ép társaik mellé, és végezhesse a képességéhez legjobban illő munkafolyamatot, ez által érzékenyítve a mellettük dolgozó munkatársait is.

„A megváltozott munkaképességű kollégáink általában sokkal elkötelezettebbek az átlagnál" - nyilatkozta Dominique Ducoux, az Auchan magyarországi vezérigazgatója.

Számomra mindig is fontos volt a fogyatékkal élő társainkkal szembeni "szellemi akadáymentesítés", ezért is segítem az Auchan-t abban a tevékenységében, hogy minél több megváltozott munkaképességű munkavállalót tudjunk beintegrálni az ép társaik mellé, ez által is érzékenyítve őket"- mondta Boronkay Péter.