Megnyílt a 26. FeHoVa kiállítás Budapesten: Bács-Kiskun megye és a KEFAG Zrt. is jelen van

Vissza a címlapra
Megnyílt a 26. FeHoVa kiállítás Budapesten: Bács-Kiskun megye és a KEFAG Zrt. is jelen van

Ünnepélyesen megnyitotta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kárpát-medence legnagyobb fegyver-, horgász- és vadászkiállítását, a 26. FeHoVát csütörtökön, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. (MTI/Koszticsák Szilárd)

A miniszterelnök-helyettes szerint ahhoz, hogy a magyar vadászat, vadgazdálkodás és vadászati kultúra ismét régi fényében ragyogjon, és Magyarország vadászati nagyhatalommá válhasson, fontos lépéseket kellett tenni.

Példaként említette a fegyvertörvény ésszerűsítését, az Országos Vadászkamara szerepének megszilárdítását, valamint egy több milliárd forintos vadgazdálkodási alap létrehozását.

Nagy István agrárminiszter kiemelte, hogy a FeHoVa a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója, amely alkalmat ad arra is, hogy az állami erdészeti társaságok társadalmi szerepvállalását minél szélesebb körben bemutassák, ami hozzájárul az erdész szakma presztízsének növeléséhez - tette hozzá.

A vasárnapig tartó rendezvényre 17 országból 300 kiállító jelentkezett és több mint 50 ezer látogatót várnak.

(MTI)


A kiállításon természetesen Bács-Kiskun megye természeti kincseit is megmutatják.

Nézze meg, hogy milyen nyugalmat és feltöltődési lehetőséget rejtenek Baja vizei és horgászhelyei, melyek gazdagsága teszi a környéket igazán közkedveltté a kikapcsolódni vágyók körében. Ismerkedjen meg a Kecskeméti Vadaspark változatos állatvilágával, vagy engedje, hogy elkalauzoljuk a lankás, gondozott Holt-Tisza part mellé, amely igazi paradicsom a természet szerelmeseinek.

Bács-Kiskun megyét az érdeklődők 2019. február 7-10. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, a G pavilon 19/A standnál, a KEFAG Zrt-t pedig az A pavilon 205-ös standján találják.


Hogyan vonatozhatsz kedvezményesen a FeHoVa-ra?

A MÁV-START és a GYSEV február 7-től 10-ig 50 százalékos alkalmi kedvezményt nyújt a fővárosban megrendezett FeHoVa nemzetközi kiállításra utazóknak Budapestre, a Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, Kelenföld és Kőbánya felső állomásra, illetve Zugló megállóhelyre.

A kedvezmény belföldi utazásra, másodosztályon vehető igénybe, az első kocsiosztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat is meg kell váltani. Az alkalmi menettérti jegy jegykiadó automatából, illetve elektronikus úton - e-ticketként, otthon nyomtatott jegyként, Vonatinfó alkalmazással - nem vásárolható meg.

A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljes árú menetjegy érvénytartamával - azzal a korlátozással, hogy a visszautazást legkésőbb február 11-én éjfélig be kell fejezni.

A kedvezményes retúrjegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha azt a rendezvény helyszínén lebélyegeztetik. Az alkalmi menettérti jegy érvényesítése - a rendezvény nyitvatartási idejében - a passzázson, a III. fogadócsarnok előtt lévő mobilpénztárnál lehetséges.

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése