Megkezdődtek az azonnali fizetés hazai banki tesztjei

Vissza a címlapra
Megkezdődtek az azonnali fizetés hazai banki tesztjei

Hat hónapon belül, 2019. július 1-én elindul az azonnali fizetési rendszer Magyarországon, amely alapjaiban fogja megváltoztatni fizetési szokásainkat.

Az azonnali fizetési rendszer létrehozása történelmi lépés nemcsak a GIRO, hanem az egész magyar pénzügyi rendszer életében, hiszen az azonnali fizetési szolgáltatás bevezetése a hazai pénzforgalom minden szereplője számára jelentős előnyökkel járó változásokat hordoz.

Az új fizetési rendszerben a 10 millió forint alatti egyedi átutalások a hét minden napján a nap 24 órájában 5 másodperc alatt teljesülnek. Az átutalási megbízásokat akár már mobiltelefonszámra is indíthatjuk, nem szükséges ismerni a fogadó fél hosszú bankszámlaszámát. Fontos újdonság a sárga csekk alternatívájaként is emlegetett fizetési kérelem szolgáltatás, melynek teljesítése a fogyasztó jóváhagyásához kötött.

A GIRO Zrt. 2017-ben elindított azonnali fizetési rendszert megvalósító projektje ismét jelentős mérföldkőhöz érkezett; a technikai csatlakozási tesztek sikeres lezárását követően január 2-án megindult az üzleti tesztelés a bankokkal.

(origo.hu)