Már lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium rendhagyó tehetségversenyére

Vissza a címlapra
Már lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium rendhagyó tehetségversenyére

2018. november 1-jén elindult a jelentkezési időszak a Mathias Corvinus Collegium rendhagyó tehetségversenyére. Jelentkezni december 14-ig lehet.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 1996-ban jött létre, Tombor András magánkezdeményezésére; több mint két évtizede foglalkozik egyetemista és középiskolás gyerekek fejlesztésével. Célja, hogy a hagyományos oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg Magyarországon. Az MCC kiemelkedően tehetséges diákokat támogat abban, hogy a bennük rejlő tehetséget - szociokulturális helyzetüktől függetlenül - a legnevesebb oktatók és tanárok segítségével kibontakoztathassák és kamatoztathassák.

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja (FIT Program) felső tagozatos általános iskolásoknak nyújt tehetséggondozó, gazdagító képzést. A FIT Program a Magyar Nemzeti Bank Pallas Alapítványainak támogatásával valósul meg. A FIT Programra - ahogy a Mathias Corvinus Collegium minden képzésére - jellemző a nagyfokú szellemi szabadság, függetlenség. Oktatási tevékenységünkben kizárólag a szakmai-pedagógiai szempontok érvényesülnek, a tehetséggondozást, a teljes élet elérését, az egyéni kiteljesedést tartjuk szem előtt. 2017. szeptemberében megnyílt a Kecskeméti FIT Központ, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző karán, mely az intézménnyel szoros együttműködésben működik, jelenleg közel 50 diákkal.

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által szervezett II. MCC FIT Kaland Országos Tehetségverseny egyedülálló, több képzési területet felölelő országos tanulmányi csapatverseny, amely rendhagyó módon a teljes Kárpát-medencei negyedikes általános iskolás korosztályt szólítja meg.

A FIT Kaland célja, hogy a gyerekek csapatban együttműködve dolgozzanak egy izgalmas projekten, melynek révén Programunk képzési koncepciója mellett napjainkban fontos területekkel találkozhatnak, merülhetnek el bennük közelebbről.

A több tudományterületet felölelő országos tanulmányi csapatversenyben a 3 fős csapatoknak egy általuk előállított produktummal kell készülniük az általuk választott témakörben, melyek közé tartozik:

- a természettudományos kísérletek világa,

- a robotika rejtelmei,

- a pénzügyi tudatosság témaköre,

- a környezeti tudatosság,

- egészséges táplálkozás a tudatos egészségmegőrzés jegyében.

A verseny felépítése:

Nevezés: 2018. nov. 1. - dec. 14. 23:59 között

Online forduló: 2018.12.15. - 2019.01.15. 23:59 között, saját elektronikus rendszerünkben - A verseny első fordulójában egy online elérhető projektfeladatot oldanak meg a csapatok, amit szövegesen és fényképekkel/videóval kell dokumentálni.

Regionális forduló: 2019. február 15. - március 15. között a kecskeméti központban

Országos döntő: 2019. április/május (pontosítás hamarosan) Budapesten

A verseny a csapatmunkára épít, érdekes feladatokkal segíti a gyermekek összerázódását, érdeklődésük kibontakoztatását. Nevezési díj nincs, a verseny teljes mértékben ingyenes.

A döntőbe kerülő, legjobb csapatokat és felkészítő pedagógusokat értékes nyereményekben részesítjük. A legjobb csapat tagjai válogató nélkül bekerülhetnek a FIT Program következő év őszén induló évfolyamába.

További információkat a verseny honlapján: http://fit.mcc.hu/fitkaland és Facebook-oldalán találnak: https://www.facebook.com/fitkaland/