Magyar Horgászkártya - Januártól már csak ennek birtokában vehetünk horgászjegyet

Vissza a címlapra
Magyar Horgászkártya - Januártól már csak ennek birtokában vehetünk horgászjegyet

Naponta ezerötszázan regisztrálnak a Magyar Horgászkártya kiváltására, januártól már csak ennek birtokában vehetünk horgászjegyet. A Magyar Országos Horgász Szövetség már gyártja a kártyákat, de a lezárt regisztráció is elég az engedélyszerzéshez.

Magyarországon dinamikusan nő a horgászok száma, mára a félmilliós nagyságrendet közelíti a tábor. Miután állami okmányok birtokában lehet csak horgászni itthon, nagyon fontos, hogy megfelelő regisztráció alapján, hiteles nyilvántartásból kiindulva történjen az állami, illetve egyesületi horgászokmányok kiadása. Ez a szándék hívta elő az ügyviteli korszerűsítés és a bürokráciacsökkentés szándékával azt az elképzelést, hogy a jelenlegi, papír alapú igazolványt felváltja a Magyar Horgászkártya, ennek segítségével pedig fokozatosan elektronizálható a többi okmány is, például az állami horgászjegy vagy a területi jegyek.

"Szeptemberben indult a regisztráció, úgy gondolom, jól állunk" - adott helyzetértékelést az InfoRádiónak Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese. "Most már 110 ezer fő fölött van azon horgásztársaknak a száma, akik az elektronikus vagy a helyszíni regisztráció segítségével tisztázták az adataikat, bekerültek a központi nyilvántartási rendszerbe és igényelték a Magyar Horgászkártyát. Karácsonyra akár tízezer horgásztársunk is kártyabirtokossá válhat" - tette hozzá.

De mi lesz a többiekkel? Mint Dérer világossá tette, az, hogy valaki horgászhasson, nem múlik a kártya fizikai birtoklásán, a lényeg, hogy regisztrálva legyen a központi rendszerben. "Aki a regisztrációt befejezte, kap egy azonosítószámot, ennek van egy bemutatható verziója, ez is elég az állami horgászjegy kiváltásához" - közölte.

(Forrás: infostart.hu / Fotó: Pixabay.com)