Középiskolás diákok jelentkezését várják a jubileumi Bonus Intra Országos Történelemversenyre

Vissza a címlapra
Középiskolás diákok jelentkezését várják a jubileumi Bonus Intra Országos Történelemversenyre

Tizedik alkalommal rendezik meg a középiskolásoknak szóló online kvízzel kiegészített Bonus Intra Országos Történelemversenyt, amelyre nemcsak magyarországi, hanem határon túli diákok is regisztrálhatnak. Hagyományokhoz híven a Tombor András által alapított Mathias Corvinus Collegium (MCC) hallgatói szervezik a versenyt, amelyre - az első forduló online tesztjének kitöltésével - február 23-ig jelentkezhetnek a 9-13. évfolyamos tanulók.

„Idén jubilál a Bonus Intra verseny, amely 10 éve egy hallgatói projektötletből indult útjára, mára pedig hazánk egyik legnagyobb, egyetemisták által középiskolásoknak szervezett történelemversenye lett. A jellemzően 100-200 fős nevezési létszámmal megrendezett versenyt minden évben az MCC Egyetemi Programjának hallgatóiból összeálló csapat menedzseli. A korábbi évekhez hasonlóan idén is izgalmas témát választottak a szervezők, ezúttal a második világháború hazai és nemzetközi színterén zajlott eseményeivel foglalkozhatnak a versenyzők"- mondta Tóth Ugyonka Krisztina, a Bonus Intra Országos Történelemverseny főszervezője.

A háromkörös versenyen a középiskolásoknak egyénileg kell helytállniuk, ahol a tárgyi tudásuk és történelmi műveltségük mellett a stratégiai és kreatív gondolkodásukra, valamint a kommunikációs készségeikre is szükségük lesz. A diákoknak az első fordulóban egy tízkérdéses online történelmi tesztet kell megoldaniuk. A legjobb 30 versenyző kerül be a második szakaszba, ahol előre megadott témakörök alapján egy esszét kell írniuk a második világháború eseményeihez kapcsolódóan. Az előző körben legtöbb pontot gyűjtő 10 középiskolás jut tovább az április 4-5-én, Budapesten megrendezésre kerülő döntőbe. A kétnapos végső megmérettetésen nemcsak egy tanulmányi vetélkedőn kell helytállniuk a legjobbaknak, hanem - előadói készségeiket is próbára téve - egy, az esszé témájára épített prezentációt is be kell mutatniuk a háromfős, történészekből álló zsűri előtt. Az eseménynek a Mathias Corvinus Collegium épülete, valamint a Hadtörténeti Intézet és Múzeum ad otthont.

A szervezők valamennyi, történelem iránt érdeklődő diákot bátorítanak a jelentkezésre, hiszen a játékélmény, tudás- és tapasztalatszerzés mellett számos értékes nyeremény is várja a helyezetteket. Többek között a verseny győztese automatikusan felvételt nyer az MCC Egyetemi Programjának Juniorképzésébe.

A Bonus Intra versenyről bővebb információ a bonusintra.mcc.hu oldalon olvasható.