Kőrösi Möggyfesztivál volt Nagykőrösön

Vissza a címlapra
Kőrösi Möggyfesztivál volt Nagykőrösön

Kőrösi Möggyfesztivál 2017 címmel rendeztek kétnapos gazdag programsorozatot 2017. június 23-24-én a Kecskeméttel szomszédos Nagykőrösön. (Fotók: Vincze József)

- Bizton állítom, hogy a nagykőrösi möggynek nincs párja. Lehet az leves, sütemény, befőtt, lekvár formájában, vagy éppen frissen szedve, egy nagy kosárban az asztal közepére téve, egy biztos, amíg van, addig arra csalogatja az embert, hogy még egy kicsit, egy kanállal, egy szeletet, csak egy-két szemet, de vegyünk belőle - üzente a program ajánlójában Dr. Czira Szabolcs polgármester. - A Kőrösi Möggyfesztiválon ezt szeretnénk minél több emberrel megízleltetni a legkülönbözőbb tálalásokban. Az ízes falatok és italok fogyasztása közben színes programcsokor: főzőverseny, bor-, pálinka-, szörp és ételbemutatók, elismert hazai fellépők teszik még kerekebbé ezt a fesztivált.

A rendezvény fővédnöke Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára volt.

Ez volt a program:

Június 23., péntek

15:00 óra Ingyenes filmvetítés a Kőrös Art Moziban (Se veled, se nélküled)

18:00 óra Jaggers koncert (Szeleczki Dávid és zenekara)

20:00 óra Mobilmánia koncert Vendég: Vikidál Gyula

22:00 óra Retro Rock Utcabál! Dj. Catana

Június 24., szombat

A Deák téren egész napos Termelői Piac: möggy, möggybor, möggysör, möggypálinka, möggyszörp vásár. A Szabadság téren Ízek és Régi mesterségek utcája, Kádár Ferkó Fotószínház, Kovácsmester, Ólomöntés, Íjászat és még sok minden más. Városnéző kisvonat. A möggy minden feldolgozható formában megjelenik és vásárolható: kimért möggytölcsér, 100 %-os möggylé, möggyes vattacukor, fánk, rétes, dzsem, szörp.

Délelőtt

8.00 órától Főzőverseny a Szabadság téren. Házigazda: Bernáth József séf. A készlet erejéig Möggymenüt lehet vásárolni a Szabadság téri Zsűri sátorban!

10.00-12.00 : Jóga előadás és közös gyakorlás indiai jógamesterrel a Nemzetközi Jóga Nap alkalmából.

Délután

15.00 Möggyfőzőverseny és Möggyes süti receptverseny eredményhirdetés.

14:00 „Jó ebédhez szól a nóta" Bangó Margit, Kossuth-díjas előadóművész tolmácsolásában.

15.00 Köszönti a megjelenteket Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Dr. Czira Szabolcs polgármester és India magyarországi Nagykövete Rahul Chhabra.

15.30 óra Borlovagavatás. A Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend közreműködésével. A ceremóniát levezényli: Kiss Attila, elnök-nagymester.

16:00 Dér Heni műsora

17:00 A koccintás napja. A Magyar Bor és Pezsgő Napja alkalmából közösen koccintunk a jelenlévő vendégekkel.

18:00 Fiesta együttes

20.00 Király Viktor és Király Linda élő koncert.

22:00 Utcabál a Gál Csaba Boggie zenekarával a Something Nice-szal!

Galéria (113 kép)

Összes kép letöltése