Kiadványokkal segít a NAK a magyar élelmiszeripari cégeknek belépni a halal és a kóser termékek piacára

Vissza a címlapra
Kiadványokkal segít a NAK a magyar élelmiszeripari cégeknek belépni a halal és a kóser termékek piacára

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari vállalkozások számára készített egy-egy kiadványt, mely a halal és a kóser tanúsítású élelmiszer-előállítás, - értékesítés követelményeit mutatja be.

Mind az iszlám, mind a zsidó előírásoknak megfelelően gyártott termékek és szolgáltatások iránt világszerte nagy a kereslet. A világ népességének több mint egyötöde muszlim, valamint világszerte sok millió zsidó vallású fogyasztó él. Mindkét vallás szigorú előírásokat támaszt az élelmiszerek terén. Azon élelmiszer-előállítók,
-feldolgozók számára, akik ezen irányokba kívánják bővíteni piacukat, fontos megismerni ezeket a követelményeket, ami által e két célcsoport számára is termelhetnek, előállíthatnak élelmiszert.

A NAK által készített két kiadvány bemutatja a halal valamint a kóser élelmiszerek előállításának alapvető követelményeit, az ismeretanyagot a vállalkozások felhasználhatják a mindennapi munkájuk során. Az előírások ismerete, az elismert szervezetek által tanúsított termékek gyártásának képessége komoly nemzetközi versenyelőnyt jelenthet.

A két kiadvány ingyenesen elérhető a NAK internetes portálján, az alábbi linkeken:

A halal-előírások

A kóserság előírásai