Káosz várható hétvégén az utakon

Vissza a címlapra
Káosz várható hétvégén az utakon

A hétvégén a szokásosnál is nagyobb forgalomra lehet számítani a magyar autópályákon a Nyugat-Európába szabadságról visszatérők miatt, valamint a szombaton várható országos havazás miatt is óvatosságra inti a közlekedőket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (A vezető fotó illusztráció)

Az ünnepeket követően - az elmúlt évek tapasztalatai alapján - várhatóan szombaton és vasárnap a főbb tranzitútvonalakon, elsősorban az M1-M0-M5-ös, és az M1-M0-M3-as autópályák szakaszain, a Nyugat-Európába visszatérő munkavállalók miatt (Németországban például január 4-ig tart az oktatási szünet) a szokásosnál is nagyobb forgalomra és így telítettebb sávokra számíthatnak az arra közlekedők - írta közleményében a Magyar Közút.

Ezzel egy időben az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzései alapján szombattól az ország nyugati és északi területein is számottevő havazás várható. A szakemberek a közlekedőktől ezért azt kérik, csak akkor induljanak útnak, ha előtte tájékozódtak az aktuális út- és látási viszonyokról, illetve forgalmi helyzetről.

(A lenti fotón az M5-ös autópálya 2019. január 5-én, délután 15:30-kor Kecskemétnél. A Budapest felé vezető oldalon folyamatos a forgalom - vélhetően a Nyugat-Európába szabadságról visszatérők miatt. A Szeged felé vezető sávok viszont szinte üresek.)