Javítható-e a beépített WC-tartály? Utánajártunk!

Vissza a címlapra
Javítható-e a beépített WC-tartály? Utánajártunk!

Napjainkban a fürdőszobák és a mosdók stílusa is legalább akkora hangsúlyt kap, mint a lakás többi helyisége. A praktikus és vonzó megjelenés kialakítása magával vonja a nem túl megkapó külsejű szifonok, csövek és egyéb berendezések elrejtését. Ekkor jön képbe egy modern, beépített WC-tartály. Sokan ódzkodnak tőle, hiszen nehéz elképzelni, hogy mégis hogyan lehet javítani vagy cserélni, ha meghibásodik.

Aggodalomra semmi ok, az S.O.S. Vízszerelés segítségével ugyanis most a "falak mögé" nézünk.

Így működik egy beépített WC-tartály

Meglepő vagy sem, a beépített WC-tartály pontosan ugyanúgy működik, ahogy rokona, a külső tartály. Annyi különbséggel, hogy a fal mögé rejtve végzi a dolgát. A vezérlőpanel mögött helyezkednek el a WC-tartály alkotóelemei: a szerelőkeret, a szivárgásgátló, a betöltő- és a leeresztőszelep, valamint a szakaszolócsap.

Javítsunk, akár egy vízszerelő

Ha túl nagy falat számunkra a munka, mindenképpen kérjük az sos duguláselhárítás segítségét. Az igazán bátrak azonban belevághatnak a beépített WC-tartály javításába. A vezérlőfal és a szerelőkeret eltávolítását követően minden egyes alkatrész könnyedén kivehető a tartály belsejéből. Miután elzártuk a vízcsapot, kezdődhet is a szerelés!

Ezekre a problémákra érdemes gyanakodni

Ha már első blikkre észlelhető, hogy a megoldás nem lesz egyszerű, mielőbb forduljunk a nagy tapasztalattal rendelkező S.O.S. Vízszerelés szakemberéhez. Vannak azonban esetek, amelyek házilag is hatékonyan orvosolhatóak.

Az egyik leggyakoribb probléma a töltőszelep meghibásodása. Mivel ez egyben túlfolyó is, így a víz a WC-csészébe kerül. A töltőszelep nem megfelelő működése esetén a legjobb megoldás - miután az állítgatásával való próbálkozás nem vezetett eredményre -, ha kicseréljük azt.

A betöltőszelep helyett gyakran a leeresztőszelep szokott lenni a ludas. Amennyiben részei megrongálódtak, kénytelenek leszünk új leeresztőszelepet vásárolni. Ha csak a tömítés rossz, elegendő a gumigyűrű cseréje.

Alacsony ár - rossz minőség

Láthatjuk, hogy a beépített WC-tartály javítása egyáltalán nem nagy ördöngösség. Egy szakavatott vízszerelő - az sos duguláselhárítás mellett - szinte csukott szemmel megoldja ezeket a gondokat, de számos apró javításnak magunk is nekiveselkedhetünk.

Az ismeretlen márkákhoz sokszor nehéz alkatrészeket beszerezni. A legtöbb vízvezeték-szerelő ezért egyetért abban, hogy a WC-tartály és minden egyéb fürdőszobai berendezés tekintetében válasszunk népszerű, neves márkák közül. Ezek nemcsak hosszú távon megbízhatóak, de a javításuk is sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb. Így akár már a szaniterek vásárlása előtt is hasznos kikérni vízszerelő szakember véleményét. Hosszú évek tapasztalatával és szakértelmével segít a legjobb fürdőszobai berendezések kiválasztásában, melyekkel hosszú távon óriási összegeket lehet megspórolni.