Iron Maiden: The Number Of The Beast

Vissza a címlapra
Iron Maiden: The Number Of The Beast

A több mint 100 millió eladott lemezével a világ egyik legsikeresebb metálzenekarának számító brit együttes egyik mértékadó albuma jelenik meg ezekben a napokban. A régi-új megjelenésen felújított hangképpel, még dögösebb hangzással élvezhetjük az 1982-es legendás albumot.

A Warner hanglemezkiadó az elkövetkezendő időszakban az Iron Maiden 16 újramasterelt önálló albumát és 4 gyűjtői kiadványát dobja piacra. Ennek első állomásaként 2018. november 16-án az Iron Maiden, a Killers, a Piece of Mind és a The Number Of The Beast CD-k, valamint a The Number Of The Beast gyűjtői kiadása került az üzletekbe.

A The Number Of The Beast című albummal erősen kiverte a biztosítékot annak idején az Iron Maiden - hiszen a lemez címadó dala az Omen című horrorfilm második részének hatására keletkezett - és a benne szereplő idézetek miatt sátánimádónak titulálták a zenekart. A lemez borítóján a bandát jelképező Eddie az ördögöt tartja a kezében - de sokkal inkább az akkoriban divatos horror-sokkolás elemeit felidézve.

A vallásfilozófiai polémiák nem igazán hatottak a nagylemez megjelenésére - a heavy metál rajongókat az akkoriban megizmosodó stílus erőteljes zenei hatásai sokkal jobban izgatták. Az Iron Maiden: The Number Of The Beast című albuma pedig igen sokszínűen és sokkszerűen vonultatja fel a legkeményebb fémzene eszköztárát.

Külön érdekesség, hogy a The Number Of The Beast gyűjtői kiadásban is elérhető - korlátozott példányszámban, sorszámozva, digipack csomagolásban; mely a remasterelt CD-n kívül az exkluzív Eddie figurát is tartalmazza.

Komlós József JR