Infrasorompóval a biztonságért

Vissza a címlapra
Infrasorompóval a biztonságért

A biztonságra való törekvés alapvető emberi szükséglet. Ha nem teremtjük meg, megfosztjuk magunkat a nyugodt élet lehetőségétől - stresszben, szorongva telnek a mindennapjaink. De miért is kellene így lennie? A biztonságos otthon ma már elérhető.

Nyugodt életet mindenkinek

Napjainkban egyre nagyobb szüksége van arra Önnek is, hogy megvédje mindazt, amiért hosszú évekig dolgozott. Szerencsére ma már nem kell csak a zárszerkezetek tartósságára hagyatkoznia, modern eszközök állnak a rendelkezésére ahhoz, hogy az otthonát bebiztosítsa.

Riasztók, kamerák, mozgásérzékelők, infrasorompók, távfelügyelet, - komplett vagyonvédelmi rendszerek tehetik nyugalmasabbá az életét. A rendszereket személyre szabottan, az Ön igényeihez igazítva alakítják ki annak érdekében, hogy megvédjék az értékeit.

A vagyonvédelem jelentősége

A vagyonvédelem során a vagyontárgyainak fizikai, technikai védelme valósul meg, a különböző károsító eseményektől vagy cselekményektől. Ez egy céltudatos, folyamatos tevékenység, ami elhárítja a fenyegetettséget vagy legalább csökkenteni próbálja a következményeinek a hatásait és minimalizálja a károkat.

A vagyonvédelem eszköze lehet élő erő, mechanikai védelem és elektronikai védelem. A mechanikai védelem az illetéktelen behatolás elleni építészeti, műszaki eszközöket tartalmazza. Ilyenek például a kerítések, a tüskés drótok, a kapuk, a zárak, zárrendszerek, rácsok.

Az elektronikai védelem a védett értékek eltulajdonítási kísérletének automatikus jelzésére szolgálnak (riasztók, mozgásérzékelők, infrasorompó). Ha riasztórendszerre gondolunk, legtöbbünknek a lakásban található eszközök jutnak eszünkbe, pedig ma már érdemes még a védett tér előtt jelezni a behatolási kísérletet.

Infrasorompó: észrevétlenül is a hétköznapjaink része

Önnek már fel sem tűnik, de a mindennapokban is sok helyen találkozhat infrasorompókkal. A mozgólépcsőnél, a liftekben, az áruházakban, kapubejáróknál óvja a biztonságunkat. Az infrasorompó a biztonsági rendszereknél kerületi védelmet biztosító elem, ami általában két egységből, egy adó- és egy vevő részből áll. Az infravörös sugarakat az adó bocsátja ki, (ezek emberi szemmel nem láthatóak), és a vele szemben álló vevő pedig veszi a jeleket. A működési elv egyszerű: ha a két eszköz közötti infrasugár megszakad, a rendszer riasztást ad.

Sokan hiszik azt, hogy az adó egyetlen vékony sugarat bocsát ki, pedig legtöbbször 2-4, de típustól függően akár 8-10 sugarat is képes. Ezek a sugárnyalábok pár méter után szóródnak, és méteres vagy több méteres átmérőjűvé szélesednek. A vevőegység precíz optikai rendszere az adóból érkező szórt sugárzást érzékeli.

Infrasorompó kültérre, beltérre

A Riasztobolt.hu infrasorompó kínálatában egyaránt megtalálhatóak a kültérre és a beltérre alkalmazható típusok. Két-, három- és négysugaras változatai különböző hatótávolsággal rendelkeznek a 0,5 métertől egészen 750 méterig.

Az állítható optika, a szabotázsvédelem, a téves kapcsolás elleni védelem, az automatikus érzékenység állítás egyaránt hozzájárul kényelmes és biztonságos használatukhoz. A kültéri változatok elhelyezése során körültekintőnek kell lenni, hogy a zavaró tényezők miatt ne történjen hamis riasztás. A legmodernebb típusok nem csak jó időben, hanem ködben vagy esőben is tökéletes védelmet adnak, és az érzékelés során felmerülő egyéb problémákat is kivédik, mint a kisállatok vagy a hulló levelek.