I. Nemzeti Szörp Verseny

Vissza a címlapra
I. Nemzeti Szörp Verseny

Még néhány napig lehet nevezni az első nemzeti szörpversenyre, melynek keretében március 31-én választják meg Soltvadkerten, a Művelődési Házban a „Legjobb gyógynövény szörp", a „Legjobb gyümölcsszörp", a „2017-es Év Szörpje" és a „Bács-Kiskun Megye Szörpje" legjobbjait, valamint két különdíjat is kiosztanak. A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter. (A fotó illusztráció)

A Bíráló Bizottság feladata a Nemzeti Szörp Versenyre benevezett szörpök kategóriánkénti érzékszervi minősítése. A Bíráló Bizottság megfelelő kóstolási és bírálati gyakorlattal rendelkező szakemberből áll fel. A felkért tagok 3-5 fős csoportokban a versenykiírásban megjelölt kategóriákban bírálnak.

A versenykiírás szerint fajtánként 3 palack (min. 3×0,5 l) mintát kell benyújtania a versenyre nevezőnek, melyből 1 palack az érzékszervi minősítéshez szükséges, 1 palack ellenminta, melyet a szervezők 3 hónapig őriznek meg.

Eredményhirdetésre 2017. április 8-án a II. Vadkerti Gasztro Nap és Koccintás rendezvény keretében kerül majd sor. A verseny adatlapja, a bírálat eljárásrendje, valamint a felhívás az alábbiakban elérhető:

Adatlap

Eljárásrend

Versenyfelhívás